Videi un veselībai draudzīgas pārtikas pārvaldībasattīstība: vides komunikācijas nodrošinājums
Author
Hisamejeva, Irina
Co-author
Latvijas Universitāte. Ekonomikas un vadības fakultāte
Advisor
Ernšteins, Raimonds
Date
2012Metadata
Show full item recordAbstract
Maģistra darba tēma „Videi un veselībai draudzīgas pārtikas pārvaldības attīstība: vides komunikācijas nodrošinājums”. Pētījuma mērķis ir izstrādāt vadlīnijas vides komunikācijas nodrošinājumam par videi un veselībai draudzīgu pārtiku, izmantojot sociālo instrumentu pieeju un izvirzot galvenos virzienus.
Maģistra darba pētnieciskā problēma saistīta ar mērķgrupu komunikācijas trūkumiem un sabiedrības nepietiekamo izpratni par videi un veselībai draudzīgu pārtiku, tās ilgtspējīgu attīstību.
Maģistra darbs sastāv no teorētiskās, metodoloģiskās un empīriskās daļas. Darba teorētiskais pamatojums balstās uz vides pārvaldību un ilgtspējīgu pārtikas patēriņu, vides komunikācijas attīstības konceptu, nonākot pie Vides komunikācijas procesa četrdaļīga cikla modeļa. Darbā metodoloģiskajā daļā tiek pamatotas pētnieciskās metodes (daļēji strukturētā intervija, tiešā anketēšana, Gadījuma situācijas analīzes pētījums) izvēle, bet empīriskā daļā tiek prezentēti iegūti rezultāti, apkopoti dati un izstrādātas vadlīnijas, pamatojoties gan uz teorētisko, gan pētniecisko materiālu.
Maģistra darbs sastāv no 150 lapaspusēm, 6 pielikumiem.
Atslēgas vārdi: vides pārvaldība, vides komunikācija, Vides komunikācijas procesa četrdaļīga cikla modelis, Gadījuma situācijas analīzes pētījums. The theme of the master’s thesis is: “Environment and Health Friendly Food Governance Development: Environmental Communication Preconditions.” The purpose of this study is the development of guidelines for environmental communication preconditions for the environment and health friendly food, using a social approach and highlighting the main directions.
The task of the study is the research the problem associated with the gaps of target communication and lack of public environmental knowledge and understanding about environmental and health-friendly food, its sustainable development.
The theoretical part of the thesis is based on environmental management and sustainable food consumption, on the concept of environmental communications, descending to the model of four cycles of communication environment. The methodological part is based on research methods of choice (on a partially structured interviews, direct questioning, analysis of random events), and the empirical part presents the results obtained, generalized data and guidelines, formulated on both theoretical and research materials.
The master work consists of 150 pages, 6 appendices.
Keywords: environmental governance, environmental communication, Environmental Communication Collaboration Model, Case study research.