Show simple item record

dc.contributor.advisorHaijima, Agneseen_US
dc.contributor.authorErta, Katrīnaen_US
dc.contributor.otherLatvijas Universitāte. Humanitāro zinātņu fakultāteen_US
dc.date.accessioned2015-03-24T08:03:07Z
dc.date.available2015-03-24T08:03:07Z
dc.date.issued2013en_US
dc.identifier.other39529en_US
dc.identifier.urihttps://dspace.lu.lv/dspace/handle/7/22228
dc.description.abstractBakalaura darba nosaukums ir “Japānas nacionālās virtuves vēsturiskā attīstība un iezīmes mūsdienās”. Šis darbs sevī ietver plašu Japānas virtuves vēstures apskatu un iztirzājumu sākot ar aizvēsturisko periodu līdz pat mūsdienām, kā arī izpēta 21. gadsimta Japānas kulinārijas un ēšanas kultūras iezīmes. Darba mērķis ir sniegt lasītājam izpratni par Japānas virtuves daudzšķautņaino dabu, izskaidrot vēstures notikumu ietekmi uz mūsdienu Japānas kulināriju, kā arī pierādīt ārzemju lielo ietekmi Japānas nacionālās virtuves nostabilizēšanās procesā. Bakalaura darbs sastāv no 47 lappusēm, ko veido ievads, divas daļas, kas izdalītas vairākās nodaļās, nobeigums, secinājumi un literatūras saraksts. Darbā izmantota oficiālā japāņu – latviešu valodas transkripcija.en_US
dc.description.abstractThe title of Bachelor’s thesis is “Historical Development and Nowadays Features of the National Japanese Cuisine”. This paper includes a wide historical overview and analysis of the Japanese cuisine starting from the prehistoric period until nowadays, as well as studies the characteristics of Japanese cuisine and food culture in the 21st century. The purpose of this thesis is to give reader an understanding about the multidimensional nature of the Japanese cuisine, to explain the impact of historical events on the nowadays cuisine, as well as to demonstrate the profound influence from the foreign countries in the process of Japan’s National cuisine’s establishment. Bachelor thesis consists of 47 pages, including introduction, two parts distributed in several chapters, conclusion and references. Official Japanese – Latvian transcription is used in this paper.en_US
dc.language.isoN/Aen_US
dc.publisherLatvijas Universitāteen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectĀzijas studijasen_US
dc.titleJapānas nacionālās virtuves vēsturiskā attīstība un iezīmes mūsdienāsen_US
dc.title.alternativeHistorical Development and Nowadays Features of the National Japanese Cuisineen_US
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/bachelorThesisen_US


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record