Show simple item record

dc.contributor.advisorPriede, Jānisen_US
dc.contributor.authorZujeva, Kseņjaen_US
dc.contributor.otherLatvijas Universitāte. Humanitāro zinātņu fakultāteen_US
dc.date.accessioned2015-03-24T08:26:10Z
dc.date.available2015-03-24T08:26:10Z
dc.date.issued2014en_US
dc.identifier.other42846en_US
dc.identifier.urihttps://dspace.lu.lv/dspace/handle/7/24285
dc.description.abstractĶīniešu virtuve ir viena no pazīstamākajām un izplatītākajām visā pasaulē. Ķīniešu kulinārijas tradīcijas apvieno dažādus ēdienus no atsevišķiem Ķīnas rajoniem, kuri dažreiz atrodas pilnīgi pretējās klimatiskās joslās. Darbā tiek izskatīta Pekinas virtuve, tās īpatnības un vēsture, kā arī tradicionālo virtuves un ārzemju virtuves attīstība Ķīnas galvaspilsētā XX gadsimtā. Darba mērķis ir Ķīnas ēdināšanas tradīciju izpēte, ķīniešu virtuves piederumu apskate un Pekinas ēdināšanas attīstības novērošana. Darba galvenie jautājumi ir sekojoši. Kādi bija iemesli ēdināšanas kultūru attīstībai Pekinā? Kādi notikumi Pekinā mainīja sabiedriskās ēdināšanas kultūru un tradīcijas? Kāda bija ķīniešu attiecība pret ārzemju virtuves parādīšanās? Kāda ir ēdināšanas kultūru situācija mūsdienās?en_US
dc.description.abstractChinese cuisine is one of the best-known and wide-spread in the world. Chinese culinary tradition combines a variety of dishes from certain areas of China, which sometimes come from completely opposite climatic zones. This paper deals with Beijing cuisine, its characteristics and history, it also traces the development of the traditional cuisine into the moderno one and shows influences of international trends in China's capital city in the twentieth century. The aim of this work is the research of the food culture of Chinese nation, inspection on Chinese cooking equipment, kinds of food and the development of cuisine in Beijing. The main questions are: What were main reasons for the development of the modern food culture in Beijing? What events in Beijing changed its catering culture and traditions? What was the relative to foreign cuisine appearance in China? What food culture situation is there today?en_US
dc.language.isoN/Aen_US
dc.publisherLatvijas Universitāteen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectĀzijas studijasen_US
dc.titleSabiedriskās ēdināšanas kultūras attīstība Pekinā no XX gadsimta sākuma līdz mūsdienāmen_US
dc.title.alternativeDevelopment of the Public Food Culture from the Beginning of XX Century until Nowadays in Beijingen_US
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/bachelorThesisen_US


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record