• English
    • Latviešu
    • Deutsch
    • русский
  • Help
  • русский 
    • English
    • Latviešu
    • Deutsch
    • русский
  • Войти
Просмотр элемента 
  •   Главная
  • B4 – LU fakultātes / Faculties of the UL
  • B --- Bij. Bioloģijas fakultātes studentu noslēguma darbi / Faculty of Biology - Graduate works
  • Bakalaura un maģistra darbi (BF) / Bachelor's and Master's theses
  • Просмотр элемента
  •   Главная
  • B4 – LU fakultātes / Faculties of the UL
  • B --- Bij. Bioloģijas fakultātes studentu noslēguma darbi / Faculty of Biology - Graduate works
  • Bakalaura un maģistra darbi (BF) / Bachelor's and Master's theses
  • Просмотр элемента
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Latvijas tirgū pieejamo augļu un ogu sulu ķīmiskā sastāva izvērtēšana

Thumbnail
Открыть
301-12067-_Ega_.pdf (827.0Kb)
Автор
Dembovska, Ega
Co-author
Latvijas Universitāte. Bioloģijas fakultāte
Advisor
Jākobsone, Ida
Дата
2009
Metadata
Показать полную информацию
Аннотации
KOPSAVILKUMS Latvijas tirgū pieejamo augļu un ogu sulu ķīmiskā sastāva izvērtēšana. E. Dembovska, zinātniskā vadītāja Dr.ķīm.,asoc.prof. I. Jākobsone, Maģistra darbs, 52 lappuses, 13 attēli, 14 tabulas, 36 literatūras avoti. Latviešu valodā. AUGĻI UN OGAS, SULAS, C VITAMĪNS, PEKTĪNS, FENOLA SAVIENOJUMI, ANTIRADIKĀLĀ AKTIVITĀTE, SPEKTROFOTOMETRIJA, HROMATOGRĀFIJA. Maģistra darbā izvērtēta literatūra par augļiem un ogām, to sulām, ķīmisko sastāvu un labumiem veselībai. Apkopotas un aprobētas metodes C vitamīna, pektīna un fenola savienojumu noteikšanai augļu un ogu sulās, kā arī antiradikālās aktivitātes noteikšanai sulās. Ar aprobētajām metodēm iegūti rezultāti par dažādu Latvijas tirgū pieejamo augļu un ogu sulu ķīmisko sastāvu, eksperimentāli noteikts C vitamīna, pektīna, fenola savienojumu saturs 13 augļu un ogu sulās, kā arī pārbaudīta sulu antiradikālā aktivitāte.
 
Assessment of chemical composition of the fruit and berry juices available in Latvia. Dembovska E., scientific supervisor Dr.chem., asoc.prof. Jakobsone I., Master paper, 51 pages, 13 figures, 14 tables, 36 literature sources, written in Latvian. FRUIT, BERRIES, JUICE, VITAMIN C, PECTIN, PHENOL COMPOUNDS, RADICAL SCAVENGING ACTIVITY, SPECTROFOTOMETRY, CHROMATOGRAPHY. In the master paper the author has evaluated the literature concerning fruit and berry and their juices, their composition and health benefits. The method of quantitative analysis of the content of vitamin C, pectin, phenol compounds, as well as the method of determining radical scavenging activity in fruit and berry juices have been aggregated and approbated. The results about amount of functional ingredients in fruit and berry juices from Latvian market were obtained with help of approbated methods.
 
URI
https://dspace.lu.lv/dspace/handle/7/24922
Collections
  • Bakalaura un maģistra darbi (BF) / Bachelor's and Master's theses [1229]

University of Latvia
Контакты | Отправить отзыв
Theme by 
@mire NV
 

 

Просмотр

Весь DSpaceСообщества и коллекцииДата публикацииАвторыНазванияТематикаЭта коллекцияДата публикацииАвторыНазванияТематика

Моя учетная запись

Войти

Статистика

Просмотр статистики использования

University of Latvia
Контакты | Отправить отзыв
Theme by 
@mire NV