Show simple item record

dc.contributor.advisorJākobsone, Idaen_US
dc.contributor.authorDembovska, Egaen_US
dc.contributor.otherLatvijas Universitāte. Bioloģijas fakultāteen_US
dc.date.accessioned2015-03-24T08:41:51Z
dc.date.available2015-03-24T08:41:51Z
dc.date.issued2009en_US
dc.identifier.other12067en_US
dc.identifier.urihttps://dspace.lu.lv/dspace/handle/7/24922
dc.description.abstractKOPSAVILKUMS Latvijas tirgū pieejamo augļu un ogu sulu ķīmiskā sastāva izvērtēšana. E. Dembovska, zinātniskā vadītāja Dr.ķīm.,asoc.prof. I. Jākobsone, Maģistra darbs, 52 lappuses, 13 attēli, 14 tabulas, 36 literatūras avoti. Latviešu valodā. AUGĻI UN OGAS, SULAS, C VITAMĪNS, PEKTĪNS, FENOLA SAVIENOJUMI, ANTIRADIKĀLĀ AKTIVITĀTE, SPEKTROFOTOMETRIJA, HROMATOGRĀFIJA. Maģistra darbā izvērtēta literatūra par augļiem un ogām, to sulām, ķīmisko sastāvu un labumiem veselībai. Apkopotas un aprobētas metodes C vitamīna, pektīna un fenola savienojumu noteikšanai augļu un ogu sulās, kā arī antiradikālās aktivitātes noteikšanai sulās. Ar aprobētajām metodēm iegūti rezultāti par dažādu Latvijas tirgū pieejamo augļu un ogu sulu ķīmisko sastāvu, eksperimentāli noteikts C vitamīna, pektīna, fenola savienojumu saturs 13 augļu un ogu sulās, kā arī pārbaudīta sulu antiradikālā aktivitāte.en_US
dc.description.abstractAssessment of chemical composition of the fruit and berry juices available in Latvia. Dembovska E., scientific supervisor Dr.chem., asoc.prof. Jakobsone I., Master paper, 51 pages, 13 figures, 14 tables, 36 literature sources, written in Latvian. FRUIT, BERRIES, JUICE, VITAMIN C, PECTIN, PHENOL COMPOUNDS, RADICAL SCAVENGING ACTIVITY, SPECTROFOTOMETRY, CHROMATOGRAPHY. In the master paper the author has evaluated the literature concerning fruit and berry and their juices, their composition and health benefits. The method of quantitative analysis of the content of vitamin C, pectin, phenol compounds, as well as the method of determining radical scavenging activity in fruit and berry juices have been aggregated and approbated. The results about amount of functional ingredients in fruit and berry juices from Latvian market were obtained with help of approbated methods.en_US
dc.language.isoN/Aen_US
dc.publisherLatvijas Universitāteen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectMedicīnaen_US
dc.titleLatvijas tirgū pieejamo augļu un ogu sulu ķīmiskā sastāva izvērtēšanaen_US
dc.title.alternativeAssessment of chemical composition of the fruit and berry juices available in Latviaen_US
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/masterThesisen_US


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record