Agrotūrisma potenciāls Latgalē.
Author
Ušacka, Sarmīte
Co-author
Latvijas Universitāte. Ekonomikas un vadības fakultāte
Advisor
Medne, Ilze
Date
2014Metadata
Show full item recordAbstract
Agrotūrisms ir krustceles starp tūrismu un lauksaimniecību: notiek viesošanās un darbība saimniecībā, kur tiek piedāvāta iespēja iejusties lauku dzīvē, lai baudītu izklaidi, piedalītos pasākumos, ēstu un pagatavotu maltīti pats kā arī iegādātos mājās ražotus produktus.
Autores izvēlētā darba tēma ir aktuāla, jo šis tūrisma veids nav populārs Latvijā, kaut gan Latvijas lauki ir tam piemēroti, tādēļ jāveic agrotūrisma popularizēšana, kurā jāiesaista ne tikai ārzemju tūristi, bet arī Latvijas iedzīvotāji.
Darba mērķis ir, pamatojoties uz agrotūrisma potenciāla izvērtējumu Latgalē, izveidot konkrētu agrotūrisma piedāvājumu virzīšanai Latvijas tūrisma tirgū.
Darbs sastāv no 3 daļām:
Pirmajā nodaļā autore veic literatūras avotu analīzi.
Otrajā nodaļā autore veic analīzi par agrotūrisma saimniecībām Latgalē, izpētot sniegto piedāvājumu un aktivitāšu iespējas.
Trešajā nodaļā autore izstrādā anketēšanu, lai uzzinātu agrotūrisma popularitāti un apmeklētāju vēlmes. Esošās saimniecības potenciāl Agro-tourism is a crossroads between tourism and agriculture: going and visiting the farm operation, which is an opportunity to get into the rural life to enjoy entertainment, participate in activities, eat and cook a meal in itself as well as the purchase of home -produced products.
The author the topic of the selected paper is topipical, because this type of tourism is not a popular in Latvia, although the Latvian countryside is suitable for agro-tourism, so a promotion of agro-tourism, which should include not only foreign tourists but also the Latvian people.
The goal is based on the evaluation of the potential of agro-tourism in Latgale, the farm offers a concrete advancement of Latvian tourism market.
The work consists of 3 parts :
In the first chapter the author carried out an analysis of literature.
In the second chapter the author performs an analysis of agro-tourism farms in Latgale, studying the offer and activity options.
In the third chapter, the author devel