Show simple item record

dc.contributor.advisorRupeika-Apoga, Ramonaen_US
dc.contributor.authorJuhņēvičs, Tomsen_US
dc.contributor.otherLatvijas Universitāte. Ekonomikas un vadības fakultāteen_US
dc.date.accessioned2015-03-24T08:43:26Z
dc.date.available2015-03-24T08:43:26Z
dc.date.issued2015en_US
dc.identifier.other45344en_US
dc.identifier.urihttps://dspace.lu.lv/dspace/handle/7/25512
dc.description.abstractProjekta ideja ir alus ražošanas kompānijas SIA “Nano Brewing Jelgava” dibināšana un mazās alus darītavas atvēršana Jelgavā, kas piedāvās cilvēkiem iespēju baudīt svaigu, kvalitatīvu un unikālu alu turpat alus darītavas telpās. Alus darītava atradīsies pašā pilsētas centrā, Pasta ielā 1, kur varēs viegli piekļūt gan kājāmgājēji, gan cilvēki ar auto. Alus darītava būs vieta, kur cilvēkiem nedēļas nogalēs satikties ar draugiem, kolēģiem un kaimiņiem, nododoties pozitīvām sarunām, malkojot glāzi svaiga alus. Alus darītava viesus piesaistīs ar vienkāršu, minimālu interjera dizainu un nepiepiestu, pozitīvu atmosfēru. Uzņēmuma īpašnieki ir jauni alus ražošanas industrijas profesionāļi – Toms Juhņēvičs un Uģis Narvils. Tieši abu īpašnieku iedvesma un aizrautība par alu un alus ražošanu ir galvenais motivējošais spēks uzņēmējdarbības uzsākšanai. SIA “Nano Brewing Jelgava” uzņēmumam ir paredzēts unikāls biznesa koncepts, kas alus darīšanas industrijā tiek dēvēts par “Nano Brewing” jeb Nano alus darītava. Nano alus darītava parasti ir mājbrūvētāju nākamais solis viņu alus brūvēšanas un izplatīšanas attīstībā. Tas ir pats mazākais no mazo alus darītavu paveidiem, kas gada laikā nesaražo vairāk par 200 hl alus. Lai arī pēc alus saražotā daudzuma apjomiem joprojām mazas, nano alus darītavas ir komerciāla rakstura uzņēmumi, kas izceļas ar viskompaktāko alus pagatavošanas un izplatīšanas konceptu industrijā. Lai arī īpašnieku lielā aizrautība pret alu ir svarīga, tas nav vienīgais iemesls SIA “Nano Brewing Jelgava” dibināšanai. Uzņēmuma izveide risinās arī vairākas industrijas un tirgus problēmas, kā piemēram, Latvijas alus industrijas piedāvātās produkcijas garlaicību, vienveidību un neizteiksmību. Uzņēmums piedāvās alu, kas ir savādāks gan garšā, gan smaržā, gan struktūrā. Uzņēmums nebaidīsies būt radošs un eksperimentēt ar interesantām sastāvdaļām un to kombinācijām, tajā pašā laikā saglabājot augstu kvalitāti un izmantojot tikai svaigas sastāvdaļas. Vienlaikus uzņēmums piedāvās unikālu alus patērēšanas veidu un vietu. Latvijā trūkst alus darītavas, kuras klientus alu baudīt aicina pie sevis. Mēs alu ražosim tajā pašā vietā, kur mēs to liesim glāzēs un pasniegsim cilvēkiem. Tas klientiem ļaus redzēt un sajust no kurienes viņu dzertais alus ir nācis. Tādā veidā tiks noārdīta industrijas barjera starp alus brūvētāju un patērētāju. Šobrīd zināmu alus dažādību var izbaudīt tikai Rīgā. Realizējot alus darīšanas uzņēmumu Jelgavā, mēs piedāvāsim iespēju jelgavniekiem un pilsētas viesiem baudīt labas kvalitātes, unikālu alu, nemērojot nogurdinošo ceļu uz valsts galvaspilsētu. Latvijā alus ir stabils līderis alkoholisko dzērienu pieprasījuma ziņā. Lai arī alus patēriņs uz vienu iedzīvotāju piedzīvo nelielas svārstības gadu no gada, tas ir stabils. Šīs svārstības ietekmē alus sezonālais raksturs, izejvielu cenu līmenis, kā arī ekonomiskā situācija valstī un citi faktori. Uz doto brīdi Latvijā mazās alus darītavas statuss ir 25 uzņēmumiem. Mazās alus darīt-en_US
dc.description.abstractANOTATION The idea and purpose of this project is to provide the feasibility assessment of establishing the “Nano Brewing Jelgava” - a microbrewery in the city of Jelgava. The opening of the microbrewery in Jelgava will provide the opportunity for the citizens and guests of Jelgava to enjoy fresh, high quality and unique craft beer right there on the premises of the brewery itself. The microbrewery will be located in the center of Jelgava, on 1 Pasta Street. The location is easily accessible by car, as well as it is pedestrian friendly. The microbrewery will be a place for people to spend their leisure time meeting friends, colleagues or neighbors for a fresh pint of beer while engaging themselves in positive and vibrant conversations. On top of great tasting beer, laid back and positive atmosphere, the brewery will possess simplicity and minimalistic interior design and style. The owners of the “Nano Brewing Jelgava” will be the two young craft beer industry professionals – Toms Juhnevics and Ugis Narvils. It was their passion and love for the craft brewing that inspired them to reach for the goal of owning a microbrewery. The company will hold a truly innovative business concept, which will be unique for the market. The “Nano Brewing Jelgava” is planning on introducing the concept of Nano brewing to the city of Jelgava. Nano brewing is usually the next step for home brewers in their professional development. It is the smallest type of commercial beer brewing. A nano brewery typically produces less than 200hl a year. Nano brewing provide brewers with the creative outlet to create something great in terms of beer making. It holds no strains on the type of beer you should make, it lets you express your wildest beer making ideas – and the best part about it is – it lets you share the product with people other than your friends and family. Even though the great passion for the art and skill of craft brewing is an important motivator to start a microbrewery, the business will solve several social and economical problems in the community. First, the owners of the “Nano Brewing Jelgava” feel that Latvian beer industry has gotten boring, stale and soulless. The “Nano Brewing Jelgava” will be introducing beer that is different in every way (smell, taste, color etc.). We will not shy away from being creative and imaginative. We will experiment with new ingredients and explore new combinations of the already popular ones at the same time maintaining the highest quality and using the freshest ingredients. Second, we will provide a unique way to consume beer. In the whole country of Latvia, There are only a couple breweries that invite people to drink beer at their location. We will be one of the only ones who will pour the beer for consumption at the same location where we will be brewing it. It will allow people to feel the authenticity of the beer itself and it will demolish the economical barrier between the beer drinker and beer maker. Third, there ar-en_US
dc.language.isoN/Aen_US
dc.publisherLatvijas Universitāteen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectFinanses un kredītsen_US
dc.titleProjekts SIA "Nano Brewing Jelgava" dibināšanaen_US
dc.title.alternativeProject Foundation of LLC "Nano Brewing Jelgava"en_US
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/masterThesisen_US


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record