Show simple item record

dc.contributor.advisorKrūzs, Kārlisen_US
dc.contributor.authorRosne, Evitaen_US
dc.contributor.otherLatvijas Universitāte. Ekonomikas un vadības fakultāteen_US
dc.date.accessioned2015-03-24T08:56:31Z
dc.date.available2015-03-24T08:56:31Z
dc.date.issued2009en_US
dc.identifier.other11232en_US
dc.identifier.urihttps://dspace.lu.lv/dspace/handle/7/27031
dc.description.abstractKvalitāte ir tas, kam ikdienu pievēršam uzmanību pērkot dažādas preces un pakalpojumus. Katram var būt dažāds skaidrojums, ko īsti viņam nozīmē kvalitāte, tāpēc nav vienas pareizās definīcijas. Ikviena uzņēmuma reklāma ir kvalitatīva produkcija. Ieviešot Kvalitātes vadības sistēmu, uzņēmumā ir vienota sistēma, kas nodrošina tā kvalitāti. Tādēļ tika izveidoti ISO standarti, kas apskatīti tuvāk darbā. Standarti ir izstrādāti dažādām nozarēm atšķirīgi, bet galvenā pamatdoma paliek tā pati. Tuvāk darbā apskatīts ir medus un tā produktu kvalitāte un to noteicošie faktori, kas to ietekmē, kā arī konkrēta lauku saimniecība Gulbenes rajonā, kas nodarbojas ar biškopību. Tiek apskatīts arī, kā uzlabot produktu kvalitāti. Autore veica aptauju par kvalitātes nozīmi patērētājiem, par medu un tā produktu lietošanu un izdarīja secinājumus par to, kā arī sagatavoja priekšlikumus. Pētījumu var izmantot studenti, kas mācās vadības novirzienā, un citi interesenti, kurus interesē un kuri vēlas uzzināt par kvalitāti, tās vadības standartiem, medu un tā produktiem, to fizikālajām un ķīmiskajām īpašībām, kā arī produktu kvalitātes uzlabošanas iespējām. Darbs sastāv no 92 lappusēm un 4 pielikumiem. Sagatavotas 15 tabulas un 14 attēli. Analizēti 49 literatūras avoti. Atslēgvārdi: produkts, kvalitāte, standarti, biškopība, medus, vadības uzlabošanas iespējas.en_US
dc.description.abstractQuality is the thing we every day pay attention to, buying different products and using different services. Every person has its own interpretation of what quality is for him or her, so there is no one exact definition. Advertisment of each enterprise is a qualitative production. Introducing Quality management system there is a unified system in an enterprise, which quarantees its quality. Therefore, ISO standarts have been created and looked at closer in the work. For various branches the standarts have been worked out differently, but the basic idea stays the same. Honey and quality of its products, and determinatves has been looked at closer in the work, what influences it, as well as, one concrete farm-sted in Gulbene region, which deals with apiculture. Attention is also payed to product quality improvement. The author of the work has made an inquiry about the meaning of quality for consumers, about honey, its product usage and she has drawn conclusions about that, as well as has prepared some suggestions. The research can be used by students of management, and also by other interested, who would like to get to know more about quality, its managerial standarts, honey and its products, its physical and chemical qualities, as well as about its improvement possibilities. The work consists of 92 pages, and 4 appendixes. 15 tables and 14 pictures have been prepared. 49 literary sources have been analyzed. Key words: product, quality, standarts, apiculture, honey, management improvement possibilities.en_US
dc.language.isoN/Aen_US
dc.publisherLatvijas Universitāteen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectEkonomikaen_US
dc.titleProdukta kvalitāte un to raksturojošie faktorien_US
dc.title.alternativeProduction quality and its typical factorsen_US
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/bachelorThesisen_US


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record