Show simple item record

dc.contributor.advisorPetrovskis, Antonsen_US
dc.contributor.authorGalstjana, Kristiānaen_US
dc.contributor.otherLatvijas Universitāte. Ekonomikas un vadības fakultāteen_US
dc.date.accessioned2015-03-24T08:57:04Z
dc.date.available2015-03-24T08:57:04Z
dc.date.issued2014en_US
dc.identifier.other42776en_US
dc.identifier.urihttps://dspace.lu.lv/dspace/handle/7/27269
dc.description.abstractBakalaura darba tēma ir „Bioloģiskās pārtikas konkurētspēja”, mērķis ir izpētīt un analizēt bioloģisko pārtikas tirgu Eiropas Savienībā, izpētīt vispārējos patērētāja paradumus pret bioloģisko pārtiku, kā arī analizēt tās konkurētspēju ar neveselīgo pārtiku. Bakalaura darba pirmā nodaļā tiek apskatīts tirgus un konkurences jēdziens, konkurencē pastāvošie modeļi un teorijas pārstāvju interpretācija par konkurenci un konkurētspēju. Otrajā daļā autore analizē vispārējo veselīgā pārtikas tirgu pasaulē, patērētāja un ražotāja paradumus pret bioloģisko pārtiku, bioloģisko pārtikas nozari Eiropas Savienības kontekstā, ASV bioloģiskās pārtikas eksportu uz Eiropas Savienību. Bakalaura darba trešajā daļā tiek aplūkoti bioloģiskās produkcijas tirgus ekonomikas mehānismi, veikts pētījums par bioloģisko un neveselīgo pārtiku jauno cilvēku vidū, un veikta intervija ar bioloģiskās nozares pārstāvjiem. Darba apjoms ir 55 lapas, neieskaitot pielikumus, tas satur 15 attēlus, 3 tabulas un 2 pielikumi. Atslēgvārdi: konkurence, Eiropas Savienība, bioloģiskā pārtika -en_US
dc.description.abstractBachelor's thesis: “Organic food competitiveness”, aims to explore and analyze the organic food market in the European Union, explore the general consumer behavior towards organic food. Bachelor's thesis first chapter examines the concept of market and competition, competition in existing models and theories of representatives interpretation of competition and competitiveness. In the second part, the author analyzes the global market of healthy food in the world, the consumer and producer behavior towards organic food, organic food in the European Union in the context of the U.S. organic food exports to the European Union. In the third part the author looks at the organic market economy mechanisms, a study on organic food and unhealthy young people, and conducted an interview with the organic industries representatives. Work contains 55 pages, not including attachments; it contains 15 images, 3 tables and 2 annexes. Keywords: competition, European Union, organic foodsen_US
dc.language.isoN/Aen_US
dc.publisherLatvijas Universitāteen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectEkonomikaen_US
dc.titleBioloģiskās pārtikas konkurētspējaen_US
dc.title.alternativeOrganic Food Competitivnessen_US
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/bachelorThesisen_US


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record