Show simple item record

dc.contributor.advisorŠelvaha, Lolitaen_US
dc.contributor.authorOčakovska, Kristīneen_US
dc.contributor.otherLatvijas Universitāte. Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultāteen_US
dc.date.accessioned2015-07-05T01:07:42Z
dc.date.available2015-07-05T01:07:42Z
dc.date.issued2015en_US
dc.identifier.other48974en_US
dc.identifier.urihttps://dspace.lu.lv/dspace/handle/7/28455
dc.description.abstractDiplomdarba mērķis ir izpētīt latviešu nacionālo ēdienu apguves iespējas mājturībā un tehnoloģijās 9.klasē. Lai sekmētu to, tika izmantotas gan kooperatīvās, gan tradicionālās mācīšanas metodes. Diplomdarba uzdevumi ir literatūras avotu izpēte, mācību metožu izpēte, mācību satura izveide izvēlētajai tēmai un tā aprobācija. Tika veikta skolēnu anketēšana, lai noskaidrotu skolēnu viedokli par pētāmo problēmu. Kā arī tika veikta aptauja, lai noskaidrotu mūsu vecvecāku bērnības ēdienus. Aprobācijas laikā iegūtie secinājumi liecina, ka 9.klases skolnieces gatavojot latviešu nacionālo ēdienus, ieguva pozitīvu attieksmi un pilnīgāku sapratni par latviešu virtuvi. Atslēgvārdi: latviešu nacionālie ēdieni, kooperatīvā mācīšanās, mājturība un tehnoloģijas.en_US
dc.description.abstractThe aim of bachelor theses is to research the possibilities of teaching about Latvian National Cuisine in Home Economics and Technology in grade 9. To promote that, cooperative and traditional teaching methods were used. Tasks of the research include the description of the literature and teaching methods, development of content knowledge and its approbation, as well as analysis of students’ survey concerning the theme of bachelor theses. Aside the survey, 12 senior citizens were questioned about their childhood diet. While summarizing approbation, was concluded that students of the grade 9 acquired more knowledge about Latvian national cuisine and gained positive attitude towards it. Keywords: Latvian national cuisine, cooperative learning, home economics.en_US
dc.language.isoN/Aen_US
dc.publisherLatvijas Universitāteen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectPedagoģijaen_US
dc.subjectLatviešu nacionālie ēdienien_US
dc.subjectKooperatīvā mācīšanāsen_US
dc.subjectMājturība un tehnoloģijasen_US
dc.subject9.klaseen_US
dc.subjectMācību satursen_US
dc.titleLatviešu nacionālo ēdienu apguves iespējas mājturībā un tehnoloģijās 9.klasēen_US
dc.title.alternativeLatvian National Cuisine in Home Economics and Technology in Grade 9en_US
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/bachelorThesisen_US


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record