Show simple item record

dc.contributor.advisorSkribāne, Irina
dc.contributor.authorVīķe, Sanita
dc.contributor.otherLatvijas Universitāte. Ekonomikas un vadības fakultāte
dc.date.accessioned2016-01-31T02:01:53Z
dc.date.available2016-01-31T02:01:53Z
dc.date.issued2016
dc.identifier.other52015
dc.identifier.urihttps://dspace.lu.lv/dspace/handle/7/31448
dc.description.abstractCilvēces attīstības rezultātā pasaulē arvien vairāk saasinās vides piesārņojuma problēmas un ar to saistītās sekas. Arī pārtika, ko lietojam ir saistīta ar vidi, kurā tā tiek ražota. Vide un pārtika ilgtermiņā ietekmē cilvēku un to pēcnācēju veselību. Tāpēc ilgtspējīgas cilvēces attīstības kontekstā bioloģiskā lauksaimniecība ieņem arvien nozīmīgāku lomu valstu ekonomikās. Savukārt bioloģiskās pārtikas pieejamība ir jautājums, kas interesē sabiedrību. Lai noskaidrotu esošo situāciju Latvijā bioloģiskās lauksaimniecības un bioloģiskās pārtikas pārstrādes nozarēs, bakalaura darba autore veica pētījumu, kura mērķis ir apzināt šo nozaru situāciju, problēmas, konkurētspējas aspektus un izstrādāt priekšlikumus situācijas uzlabošanai. Iegūtie rezultāti parādīja to, ka bioloģiskās lauksaimniecības un bioloģisko produktu pārstrādes nozares Latvijā attīstās par spīti dažādām grūtībām. Tām ir atšķirīgas problēmas un pagaidām bieži vien ir ierobežota konkurētspēja vietējā tirgū. Nepieciešams arī attīstīt konkurētspēju eksporta tirgos, kas lielā mērā saistīts ar valsts atbalsta politiku šīm nozarēm. Bakalaura darbs sastāv no 3 nodaļām, kas ietver 38 lapaspuses, 5 attēlus, 10 tabulas.
dc.description.abstractSimultaneously with the development of modern civilisation and growth of emerging markets, global society faced biggest long-term threats – worldwide pollution and resulting problems. Wounded eco system already affects everyone and will increase in nearest future. As a food and water are integral elements of every human live, health, wealth, intellectual health and even reproduction capability are directly dependent of quality of nutrition. In such unpleasant, but realistic future, production and availability of organic food becomes more important issue for educated part of population. In order to clarify the current situation of Latvian organic farming and food processing industries, the Author made depth research within Bachelor's thesis. Main of thesis is to identify current situation, problems and elements of competitiveness of particular agricultural direction and develop proposals to improve the situation. The thesis results reveal that organic farming and organic products processing industry in Latvia is developing despite of various difficulties. Industry has different problems and even limited competitiveness in the domestic market, because of low purchasing power and small market size. As a thesis results reveals it is necessary to develop competitiveness in export markets, but it is directly linked with government policy and support of this industry. The Bachelor Thesis consists of three parts, which includes 38 pages, 5 pictures and 10 tables.
dc.language.isoN/A
dc.publisherLatvijas Universitāte
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.subjectEkonomika
dc.subjectbioloģiskā lauksaimniecība
dc.subjectbioloģiski produkti
dc.subjectbioloģisko produktu pārstrāde
dc.subjectkonkurētspēja
dc.titleBIOLOĢISKĀS LAUKSAIMNIECĪBAS UN PĀRSTRĀDES ATTĪSTĪBA LATVIJĀ
dc.title.alternativeOrganic farming and processing development in Latvia
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/bachelorThesis


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record