Gaļas bojāšanos izraisošo mikroorganismu identifikācija
Author
Liepiņš, Krists
Co-author
Latvijas Universitāte. Bioloģijas fakultāte
Advisor
Ivanova, Nataļja
Date
2016Metadata
Show full item recordAbstract
Bakalaura darba tēma: Gaļas bojāšanos izraisošo mikroorganismu identifikācija. Šī bakalaura darba mērķis bija noskaidrot dominējošos mikroorganismus gaļas bojāšanās laikā atkarībā no temperatūras un iepakojuma veida. Tika iegādāta vistas, cūkas un liellopa gaļa no Rīgas centrāltirgus. Gaļa 16 dienas uzglabāta dažādās temperatūrās 2, 8 un 12 oC grādi. Šī darba laikā tika identificēti 829 mikrooganismi, kas veidoja 82 mikroorganismu sugas. Vistas un cūkas bojātā gaļā dominējošās baktērjas ir Pseudomonas spp, bet liellopa gaļā dominē Hafnia alvei. Gaļas bojāšanās laikā 12oC uzglabāšanas temperatūrā mikroflorā dominē Enterobacteriaceae dzimtas baktērijas, bet 2oC un 8oC temperatūrā dominē Pseudomonas spp. Bachelor's thesis: Identification of meat spoilage microorganisms The aim of the reasearch was to identify spoilage microorganisms in different storage temperatures and packaging types. Chicken, beef and pork meat were bought from Riga central market. It was stored 16 days in three different temperatures 2, 8 and 12 oC. During reaserch 829 microorganisms were identified, they consisted of 82 species. Dominant microorganisms in chicken and pork meat are Pseudomonas spp., but beef is microflora is dominated by Hafnia alvei. Meat spoilage during storage in 12oC In meat stored at 12 oC dominant microorganisms are Enterobacteriaceae, but at the 2 and 8 degree storage dominant are Pseudomonas spp.