Vīna baudīšanas kultūra un vide pasaulē un Latvijā
Autor
Lauva, Renāte
Co-author
Latvijas Universitāte. Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultāte
Advisor
Irbīte, Andra
Datum
2017Metadata
Zur LanganzeigeZusammenfassung
Diplomdarbs “Vīna baudīšanas kultūra un vide pasaulē un Latvijā” sastāv no trīs nodaļām. Pirmajā nodaļā tiek pētīta vīna rašanās vēsture un attīstība no Senās Pasaules līdz mūsdienām, kā arī tā baudīšanas kultūra un darīšana Latvijā. Otrajā nodaļā tiek izvirzīti kritēriji, balstoties uz teorētiskās daļas secinājumiem, pēc kuriem tiek analizēti bāru un kafejnīcu interjeri. Noslēdzošajā, radošajā daļā tiek veidots izstrādātā interjera projekta apraksts un veikti ekonomiskie aprēķini. Šī bakalaura darba galvenais mērķis ir izveidot interjera dizaina projektu vīna bāram/kafejnīcai, kurā cilvēki varētu galvenokārt baudīt Latvijā radītus vīnus, kuri radīti no pašmāju izejvielām, kā arī aplūkot Latvijas dizaina izstrādājumus, industriālas ēkas telpās. Darba uzdevumi ir izpētīt vīna rašānās vēsturi un baudīšanas kultūras iezīmes. Analizēt vīna bāru un kafejnīcu interjerus Latvijā un pasaulē. Izstrādāt pilnu interjera dizaina projektu vīna bāram/kafejnīcai, balstoties uz teorētiskās un empīriskās daļas apkopotās informācijas. The diploma thesis “The culture and environment of wine tasting in the World and Latvia” consists of three chapters. The first chapter studies the history of wine making and development from the Ancient World to nowadays, as well as its tasting culture and making in Latvia. Based on the conclusions that are made in the first chapter there is named criteria in the second chapter for analysing bar and cafe interiors. In the final, creative part there is a description and economic calculations for the interior project that has been made. The study aims to create an interior project for a wine bar/cafe where people could enjoy latvian made wines that are made from native materials, as well as view latvian design products all togeher in an industrial style space. The main task is to study the history of wine making and it’s culture features. Analyse the interiors of wine bars/cafe’s in the World and Latvia. Develop a full interior project for a wine bar/cafe on the grounds of the first two chapters.