Show simple item record

dc.contributor.advisorKarlsone, Inguna
dc.contributor.authorStaņeviče, Laima
dc.contributor.otherLatvijas Universitāte. Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultāte
dc.date.accessioned2017-07-02T01:06:28Z
dc.date.available2017-07-02T01:06:28Z
dc.date.issued2017
dc.identifier.other57602
dc.identifier.urihttps://dspace.lu.lv/dspace/handle/7/36028
dc.description.abstractBakalaura darbs „ Franču kafejnīcas interjera izveides nosacījumi” sastāv no četrām nodaļām. Pirmajā nodaļā tiek pētīta kafijas un kafijas dzeršanas vēsture, kā arī pirmo kafejnīcu attīstība Francijā. Otrajā nodaļā tiek pētīti Francijas atšķirīgie interjera dizaini un raksturīgākas franču interjera iezīmes. Darba trešajā nodaļā tiek izvirzīti kritēriji (balstīti uz teorētiskās daļas secinājumiem) pēc kuriem tiek veikta kafejnīcu interjeru analīze. Noslēdzošā - radošā daļa – sastāv no izveidotā interjera projekta apraksta un ekonomiskajiem aprēķiniem. Šī bakalaura darba galvenais mērķis ir izveidot interjera dizaina projektu franču kafejnīcai, kur apmeklētājam ir iespēja izjust Francijas gaisotni, nobaudīt tradicionālus franču konditorejas izstrādājumus un iedzert kafiju. Darba uzdevumi ir izpētīt kafijas dzeršanas vēsturisko attīstību Eiropā, īpaši, Francijā, uzzināt franču kafijas dzeršanas tradīcijas un izpētīt kafejnīcu kultūrai raksturīgās iezīmes. Analizēt franču kafejnīcu interjerus Francijā un Latvijā. Izstrādāt pilnu interjera dizaina projektu franču kafejnīcai, balstoties uz teorētiskās un pētnieciskās darba daļas apkopoto informāciju. Atslēgvārdi: kafijas dzeršanas tradīcijas, franču kafejnīca, interjera dizains.
dc.description.abstractThe graduate thesis "The interior forming conditions of the French cafe" consists of four chapters. The first chapter covers the history of coffee, its drinking traditions and the beginnings of French cafes. The second chapter researches various French interior design styles and their characteristic elements.The third chapter proposes criteria (based on the conclusions of the theoretical part) according to which the analysis of cafe interior was made. The final, creative, part consists of a description of the created interior project and the corresponding economic calculations. The main goal of this thesis is to create an interior design project for a French cafe, where the visitor can sense an atmosphere of France, taste its traditional confectionaries, all while having a coffee. The main objective is to research the hystorical evolution of coffee drinking in Europe, specifically focusing on the traditions and peculiar characteristics of the French cafe culture. In addition, the author analyses the interior of French cafes in Latvia and France. Taken this into account the author designs a full interior design project of a French cafe. Key words: coffee drinking traditions, French cafe, interior design.
dc.language.isolav
dc.publisherLatvijas Universitāte
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.subjectMākslas zinātne
dc.subjectkafijas vēsture
dc.subjectkafijas dzeršanas tradīcijas
dc.subjectkafejnīca
dc.subjectfranču
dc.subjectinterjers
dc.titleFranču kafejnīcas interjera izveides nosacījumi
dc.title.alternativeThe interior forming conditions of the French cafe
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/bachelorThesis


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record