Show simple item record

dc.contributor.advisorMelnbārde, Helga Ingeborga
dc.contributor.authorSproģe, Kristiāna
dc.contributor.otherLatvijas Universitāte. Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultāte
dc.date.accessioned2018-07-02T01:05:30Z
dc.date.available2018-07-02T01:05:30Z
dc.date.issued2018
dc.identifier.other64785
dc.identifier.urihttps://dspace.lu.lv/dspace/handle/7/39521
dc.description.abstractDiplomdarba “Latviešu tradicionālo mīklas izstrādājumu apguves iespējas uzturmācībā pamatskolas 9. klasē” mērķis ir izpētīt latviešu tradicionālo mīklas izstrādājumu apguves iespējas mācību priekšmetā “Mājturība un tehnoloģijas” 9. klasē, izstrādāt mācību saturu mācību tēmai “Latviešu tradicionālie mīklas izstrādājumi”, un to praktiski pārbaudīt skolā. Diplomdarba teorētiskajā daļā aplūkota latviešu kulinārā mantojuma daudzveidība un vieta mūsdienu kultūrā un izglītībā. Veikta pedagoģisko priekšnosacījumu analīze mācību satura izstrādei. Praktiskajā daļā izveidots stundu tematiskais plāns mācību tēmai “Latviešu tradicionālie mīklas izstrādājumi”, tika analizēta tematiskā plāna aprobācija, iegūtās atbildes un rezultāti.
dc.description.abstractDiploma work "Learning and teaching possibilities of making the traditional Latvian pastry products in the Nutrition course in elementary school's in grade 9" is to explore the possibilities to acquire the traditional pastry making skills in the subject " home economics and the technologies"during the elementary school's final year, as well as to work out the contents of the subject " traditional Latvian pastry products" and to test it at school. The theoretical part of the diploma work consists of the Latvian traditional cooking diversity review and it's place in the contemporary culture and education. The pedagogical preconditions have been determined to work out later the contents of the subject plan. The practical part consists of educational plan for the theme " The Latvian traditional pastry products" and its approbation's analyses, as well as the conclusions and the results.
dc.language.isolav
dc.publisherLatvijas Universitāte
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.subjectPedagoģija
dc.subjectmājturība un tehnoloģijas
dc.subjectLatviešu kulinārais mantojums
dc.subjectuzturmācība
dc.subjectmīklas izstrādājumi
dc.subjectLatvijas nemateriālais kultūras mantojums
dc.titleLatviešu tradicionālo mīklas izstrādājumu apguves iespējas uzturmācībā pamatskolas 9. klasē
dc.title.alternativeLearning and Teaching Possibilities of Making the Traditional Latvian Pastry Products in the Nutrition Course in Elementary School's in Grade 9
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/bachelorThesis


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record