Ēdienu piegādes uzņēmumu Latvijā "Foodout" un "Wolt" atpazīstamība un sociālo mediju komunikācijas novērtējums
Author
Ločmele, Linda
Co-author
Latvijas Universitāte. Sociālo zinātņu fakultāte
Advisor
Stašāne, Lolita
Date
2018Metadata
Show full item recordAbstract
Bakalaura darba tēma ir “Ēdienu piegādes uzņēmumu Latvijā “Foodout” un “Wolt” atpazīstamība un sociālo mediju komunikācijas novērtējums”. Pētījuma mērķis ir novērtēt uzņēmumu darbības sociālajos medijos “Facebook” un “Instagram”, kā arī noskaidrot uzņēmumu atpazīstamību auditorijā. Teorijas daļā tiek apkopota akadēmiskā literatūra par komunikāciju, mārketingu, mārketinga komunikāciju, pakalpojumu mārketingu, reklāmu, patērētāju uzvedību, sociālajiem medijiem, sociālo mediju mārketingu, kā arī “Facebook” un “Instagram”. Darbā tiek izmantotas trīs metodes- daļēji strukturētā intervija, kontentanalīze un interneta aptauja. Bakalaura darba iegūtie rezultāti liecina, ka pārdomāta mārketinga komunikācija sociālajos medijos var attīstīt uzņēmuma darbību un veicināt tā atpazīstamību auditorijā. Atslēgvārdi: sociālie mediji, mārketinga komunikācija, pakalpojumu mārketings, “Foodout”, “Wolt”. The theme of the Bachelor thesis is “Food delivery providers in Latvia “Foodout” and “Wolt” recognition and social media communication assessment”. Objective of the paper is to assess the company’s performance on social media “Facebook” and “Instagram” and find the company’s recognition in the audience. Theoretical part gathers academic literature about communication, marketing, marketing communication, service marketing, advertising, consumer behaviour, social media, social media marketing, as well “Facebook” and “Instagram”. Three methods are used in the work- semi- structured interview, content analysis and survey. The results of the Bachelor’s paper show that thoughtful marketing communication in social media can develop company’s performance and promote its recognition in the audience. Key words: social media, marketing communication, service marketing, “Foodout”, “Wolt”.