Show simple item record

dc.contributor.advisorStašāne, Lolita
dc.contributor.authorKličovs, Roberts
dc.contributor.otherLatvijas Universitāte. Sociālo zinātņu fakultāte
dc.date.accessioned2020-06-30T01:14:21Z
dc.date.available2020-06-30T01:14:21Z
dc.date.issued2020
dc.identifier.other78120
dc.identifier.urihttps://dspace.lu.lv/dspace/handle/7/51435
dc.description.abstractBakalaura darba tēma ir “Ilgtspējīga pārtikas patēriņa paradumi un to ietekmējošie faktori jauniešu auditorijā”. Tēmas atklāšanai, izpratnei, sasniegšanai izvirzīts mērķis bija noskaidrot, kādi ir jauniešu ilgtspējīga pārtikas patēriņa paradumi, un kādi faktori to ietekmē. Darba teorētiskajā daļā tika apskatīta teorija par ilgtspējīgu pārtikas patēriņu, apskatot jēdzienu “ilgtspējīga attīstība”, “ilgtspējīgs pārtikas patēriņš” un “ilgtspējīgs patēriņš”. Teorētiskajā daļā tika ietverta arī informācija par ietekmējošo komunikāciju, lēmuma un rīcības teoriju un procesu, kas ietekmē patērētāju lēmumu, kā nonāk līdz rīcībai. Darba metodoloģijā tika aprakstītas darba pētnieciskajā daļā izmantotās metodes: daļēji strukturētas intervijas, fokusgrupa un aptauja. Tika aprakstīts pētījuma dizains. Pētījuma daļā tika aprakstīta autora pētījuma rezultāti un veikta to analīze. Atslēgas vārdi: ilgtspējīgs pārtikas patēriņš, ietekmējošā komunikācija, rīcības un lēmuma process, ilgtspējīga pārtika.
dc.description.abstractThe subject of the bachelor's work is “The habits of sustainable consumption and factors influencing the youth audience”. The goal of the work is to find what are the habits of sustainable food consumption among the youth and what factors it depends on. In the theoretical part of work, the theory of sustainable food consumption was viewed from aspects of “sustainable development”, “sustainable food consumption” and “sustainable consumption”. The information on influencing communication, the theory on the decision, and the process of action that is influencing consumer decision, how it is leading to action, was also included in the theoretical part. The methods used in the research were used in the methodology of work: partly structured interviews, focus group, and the survey. The design of the research was described. The results of an author's research and their analysis were described in the research. Keywords: sustainable food consumption, influencing communication, the process of action and decision, sustainable food.
dc.language.isolav
dc.publisherLatvijas Universitāte
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.subjectKomunikācijas zinātne
dc.subjectilgtspējīgs pārtikas patēriņš
dc.subjectietekmējošā komunikācija
dc.subjectrīcības un lēmuma process
dc.subjectilgtspējīga pārtika
dc.titleIlgtspējīga pārtikas patēriņa paradumi un to ietekmējošie faktori jauniešu auditorijā
dc.title.alternativeThe habits of sustainable consumption and factors influencing the youth audience
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/bachelorThesis


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record