Browsing Bakalaura un maģistra darbi (BF) / Bachelor's and Master's theses by Author "Fogele, Baiba"
Now showing items 1-3 of 3
-
Garšvielu mikrobioloģiskā piesārņojuma noteikšana un izvērtēšana
Fogele, Baiba (Latvijas Universitāte, 2013)Bakalaura darbā tika pētīts garšvielu mikrobioloģiskais piesārņojums, izmantojot piecas dažāda veida garšvielas, kuras veidoja 15 paraugus. Pētāmie materiāli tika iegūti no lielveikalu ķēdes, tirgus un eko veikala. ... -
Garšvielu un garšaugu mikrobioloģiskais piesārņojums
Fogele, Baiba (Latvijas Universitāte, 2015)Pētīts garšvielu un garšaugu mikrobioloģiskais piesārņojums 20 dažādās garšvielās un garšaugos, kuri veidoja 60 paraugus. Paraugi iegūti no lielveikala ķēdes, tirgus. Tika noteikta Bacillus cereus, Clostridium perfringens, ... -
Pelējumsēņu sugu daudzveidība un to ietekmējošās antimikrobiālās īpašības garšvielās un garšaugos
Rozenfelde, Maija (Latvijas Universitāte, 2016)Garšvielas un garšaugi to ražošanas procesā tiek piesārņoti ar dažādām pelējumsēnēm, kuru attīstība pārtikā var izraisīt patērētājam nopietnas saslimšanas. Vairumam garšvielu un garšaugu to pievilcīgās organoleptiskās ...