Search
Now showing items 1-5 of 5
Acetāta iespējamā inhibējošā ietekme uz rauga Kluyveromyces marxianus metabolismu
(Latvijas Universitāte, 2015)
Vājās organiskās skābes spēj inhibēt mikroorganismu augšanu un metabolismu, tādējādi negatīvi ietekmējot biotehnoloģisko procesu efektivitāti. Veicot sūkalu fermentāciju ar raugu Kluyveromyces marxianus un novērojot acetāta ...
Rauga Kluyveromyces marxianus biomasas producēšana laktozi saturošos substrātos
(Latvijas Universitāte, 2015)
Bakalaura darba mērķis bija izvērtēt aerācijas, temperatūras, rauga ekstrakta, melases, amonija sulfāta un urīnvielas ietekmi uz biomasas producēšanu un tās sastāvu laktozes saturošās barotnēs. Fermentācijām tika izvēlēts ...
Piena permeāta izmantošanas iespējas 2-feniletanola biosintēzei ar raugu Kluyveromyces marxianus
(Latvijas Universitāte, 2017)
Bakalaura darba mērķis bija izvērtēt industriāla substrāta – laktozi saturoša piena permeāta- izmantošanas iespējas 2-feniletanola biosintēzei ar rauga Kluyveromyces marxianus diviem celmiem- DSM 5422 un DSM 5418- un ...
Rauga Kluyveromyces marxianus acetāta tolerance
(Latvijas Universitāte, 2017)
Maģistra darba mērķis bija novērtēt rauga Kluyveromyces marxianus iespējamos šūnu adaptācijas mehānismus pret acetāta izraisīto stresu. Fermentācijās ar laktozi saturošu substrātu un pievienotu 40 mM acetātu šūnu kultūrai ...
2-feniletanola biosintēze ar raugu Kluyveromyces lactis laktozi saturošos substrātos
(Latvijas Universitāte, 2018)
Fermentācijas procesā raugi spēj sintezēt aromātiskus savienojumus, tāpēc fermentācija ar raugiem ir alternatīva metode dabīgā 2-feniletanola iegūšanai. Darba mērķis bija izpētīt rauga Kluyveromyces lactis izmantošanas ...