Show simple item record

dc.contributor.advisorŠķiltere, Daina
dc.contributor.authorStrautniece, Kate
dc.contributor.otherLatvijas Universitāte. Biznesa, vadības un ekonomikas fakultāte
dc.date.accessioned2020-12-31T02:01:30Z
dc.date.available2020-12-31T02:01:30Z
dc.date.issued2020
dc.identifier.other79585
dc.identifier.urihttps://dspace.lu.lv/dspace/handle/7/53302
dc.description.abstractKate Strautniece. Bakalaura darbs: Ēdināšanas uzņēmuma biznesa modeļa maiņa Covid-19 apstākļos. Bakalaura darba mērķis ir izpētīt Restorāna ,,3” biznesa tendences un izstrādāt priekšlikumus biznesa modeļa pilnveidošanas iespējām. Bakalaura darba mērķa sasniegšanai tiek izvirzīti sekojoši uzdevumi: 1.izpētīt biznesa modeļu teorētisko aspektu; 2.analizēt Restorāna ,,3” darbību; 3.veikt Restorāna ,,3” SVID analīzi; 4.veikt Latvijas uzņēmēju aptauju; 5.veikt ēdināšanas nozares ekspertu intervijas; 6.izstrādāt priekšlikumus Restorāna ,,3” biznesa pilnveidošanas iespējām. Bakalaura darba pirmajā nodaļā tiek apkopota un analizēta teorētiskā un zinātniskā literatūra par pārmaiņu vadīšanu un biznesa modeļiem. Otrā nodaļā veikta Restorāna ,,3” darbības analīze, SVID analīze. Trešā nodaļā veikta Latvijas uzņēmēju aptauja un ēdināšanas nozares ekspertu intervija, kā rezultātā izstrādāti priekšlikumi biznesa modeļa pilnveidošanas iespējām. Veicot pētījumu autore nonāca pie secinājuma, ka biznesa modeļa maiņa jākoncetrē uz klientu vajadzībām, nodrošinot gan esošos pieprasījumus, gan domājot par jauniem piedāvājumiem, kas apmierinātu klientu vēlmes. Nozīmīgi ir izmantot visas valsts sniegtās atbalsta iespējas, lai uzņēmumiem būtu maksimāli vieglāk pārdzīvot Covid-19 krīzes periodu.Uzņēmumiem Covid-19 krīzes apstākļos ir jādomā par biznesa modeļa maiņu – vai nu attīstot jaunus biznesa virzienus, kas vērsti uz klientu vajadzību apmierināšanu, vai aktīvi strādājot pie e-komercijas izveides, vai arī paplašinot tirgu, kas apzina lielāku klientu daļu. Bakalaura darba noformēts atbilstoši LU metodisko norādījumiem. Darba kopējais apjoms veido 71 lappuses. Darbā izmantoti 16 attēli, 2 tabulas, 82 literatūras avoti un 3 pielikumi.
dc.description.abstractKate Strautniece. Bachelor's thesis: Changing the business model of a catering company in Covid-19 conditions. The aim of the bachelor's thesis is to study the business tendencies of Restaurant "3" and to develop proposals for the improvement of the business model. To achieve the goal of the bachelor's thesis, the following tasks are set: 1. to study the theoretical aspect of business models; 2. to analyze the operation of Restaurant "3"; 3. to perform SWOT analysis of Restaurant ,, 3 ”; 4. to conduct a survey of Latvian entrepreneurs; 5. to conduct interviews with experts in the catering industry; 6. to develop proposals for the improvement of the business of the Restaurant "3". The first chapter of the bachelor's thesis summarizes and analyzes the theoretical and scientific literature on change management and business models. In the second chapter, the analysis of the operation of Restaurant “3”, SWOT analysis is performed. In the third chapter, a survey of Latvian entrepreneurs and an interview with experts in the catering industry were conducted, as a result of which proposals for the improvement of the business model were developed. During the research, the author came to the conclusion that the change of business model should focus on the needs of customers, providing both existing demands and thinking about new offers that would meet customer needs. It is important to use all the support provided by the state to make it as easy as possible for companies to survive the Covid-19 crisis. In the context of the Covid-19 crisis, companies need to think about changing their business model, either by developing new business lines aimed at meeting customer needs, or by actively working to create e-commerce, or by expanding a market that recognizes a larger share of customers. The bachelor's thesis is designed in accordance with the methodological instructions of the University of Latvia. The total volume of the work is 71 pages. 16 figures, 2 tables, 82 references and 3 appendix are used in the work.
dc.language.isolav
dc.publisherLatvijas Universitāte
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.subjectVadībzinātne
dc.subjectPārmaiņu vadība
dc.subjectBiznesa modelis
dc.subjectBiznesa pilnveidošanas iespējas
dc.subjectBiznesa tendences
dc.titleĒdināšanas uzņēmuma biznesa modeļa maiņa Covid-19 apstākļos
dc.title.alternativeChanging the business model of a catering company in Covid-19 conditions
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/bachelorThesis


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record