Show simple item record

dc.contributor.advisorKarlsone, Inguna
dc.contributor.authorLazdiņa, Elīna
dc.contributor.otherLatvijas Universitāte. Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultāte
dc.date.accessioned2021-02-11T02:01:44Z
dc.date.available2021-02-11T02:01:44Z
dc.date.issued2021
dc.identifier.other80160
dc.identifier.urihttps://dspace.lu.lv/dspace/handle/7/53978
dc.description.abstractDiplomdarba “Rimtā dizaina koncepcijas īstenošana restorāna interjerā” mērķis ir izveidot bezsteigas ēdiena (slow food) restorāna interjeru, pielietojot rimtā dizaina (slow design) principus. Kopš laika, kad cilvēki sāka dzīvot pilsētās, iedzīvotāju iespējas un dzīves ritms ir nemitīgi audzis, tomēr paradoksāli, ka Rietumu pasaulē arvien lielāku popularitāti gūst rimta dzīvesveida idejas. No tā var secināt, ka cilvēki ir noguruši no mūžīgās steigas, ko radījušas mūsdienu ērtības un nebeidzamais pieprasījums pēc ātruma. Šajā darbā apskatīta rimto dzīvesveidu atbalstošā rimtā dizaina teorija, tā nosacījumi, un kas jāņem vērā, lai rimta dizaina koncepciju īstenotu restorāna interjerā. Darbs sastāv no trīs daļām- teorētiskās, empīriskās un radošās daļas. Teorētiskajā daļā tiek veikts pētījums par rimta dzīvesveida ideju un tajā ietvertajām radniecīgajām kustībām- bezsteigas ēdienu, rimtu pilsētu un rimtu dizainu. Balstoties uz teorētiskās daļas secinājumiem, empīriskās daļas pētījumam tiek izvirzīti kritēriji, pēc kuriem empīriskajā daļā tiek analizēti bezsteigas ēdiena restorānu interjeri Latvijā un pasaulē, kuros tiek pielietoti rimta dizaina principi. Darba radošā daļa ietver vizuālo materiālu ar individuāli izstrādātu bezsteigas ēdiena restorāna interjera dizaina projektu, kurā izmantoti noskaidrotie rimtā dizaina nosacījumi. Diplomdarbs sastāv no 3 nodaļām, 11 apakšnodaļām un 2 pielikumiem. Tā apjoms ir 55 lappuses. Darbā izmantoti 69 avoti.
dc.description.abstractThe goal of the thesis “The Implementation of the Slow Design Principles in Restaurant Interior” is to design an interior of a slow food restaurant by using the principles of slow design. Ever since people started to live in the cities their opportunities and the rhythm of life is constantly growing, however, paradoxically, the ideas of a slow lifestyle are becoming increasingly popular in the western world. It may therefore be concluded that people are tired of the eternal rush caused by the modern amenities and the never-ending demand for speed. The present paper examines the theory of the slow design that is supported by the slow lifestyle, its conditions and what must be taken into account in order to implement the concept of the slow design in the interior of a restaurant. There are three parts in this thesis - theoretical, empirical and creative. In the theoretical part a research of the idea of a slow movement and the related movements – slow food, slow city and slow design – is carried out. Furthermore, based on the conclusions of the theoretical part, certain criteria are set for the empirical part to analyse the interiors of the slow food restaurants in Latvia and in the world where the slow design principles are present. The creative part of the present paper includes the visual material of an individually developed interior design project for a slow food restaurant where the identified conditions of the slow design are used. The thesis consists of 3 chapters, 11 subchapters and 2 attachments. There are 55 pages in the paper. The bibliography consists of 69 sources.
dc.language.isolav
dc.publisherLatvijas Universitāte
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.subjectMākslas zinātne
dc.subjectinterjera dizains
dc.subjectrimtais dizains
dc.subjectbezsteigas ēdiens
dc.subjectrimts dzīves veids
dc.titleRimtā dizaina koncepcijas īstenošana restorāna interjerā
dc.title.alternativeImplementation of Slow Design Principles in Restaurant Interior
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/bachelorThesis


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record