Show simple item record

dc.contributor.advisorLīduma, Anna
dc.contributor.authorĶemere, Mārīte
dc.contributor.otherLatvijas Universitāte. Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultāte
dc.date.accessioned2022-05-27T12:29:32Z
dc.date.available2022-05-27T12:29:32Z
dc.date.issued2021
dc.identifier.other85229
dc.identifier.urihttps://dspace.lu.lv/dspace/handle/7/57371
dc.description.abstractKvalifikācijas darba autore: Mārīte Ķemere Darba saturs. Pētījuma temats ir „3 gadus vecu bērnu veselīgas ēšanas paradumu veicināšanu pirmsskolas izglītības iestādes dienas ritā”. Pētījuma ievadā raksturota situācija pirmsskolas izglītības iestādē, teorētiskās nostādnes par veselīgu ēšanu, autores novērojumi praksē. Darba mērķis ir: pētīt 3 gadus vecu bērnu veselīgas ēšanas paradumus dienas ritā pirmsskolas izglītības iestādē. Šī mērķa sasniegšanai tika izmantotas vairākas empīriskā pētījuma metodes: novērošana, pārrunas ar bērniem, anketēšana. Vērojot pirmsskolas izglītības iestādes bērnu ēšanas paradumus, var parādīt, kā sākt dzīvot veselīgāk un kā veidot jaunus veselīgas ēšanas paradumus. Teorētiskajā pētījumā noskaidrots, ka veselīgs uzturs uzlabo cilvēku fizisko, garīgo, emocionālo veselību. Svarīgi uzturā lietot dārzeņus, augļus, veselīgus produktus, graudaugus, ūdeni. Jau no agrīna vecuma bērniem jāiedibina veselīgi ēšanas paradumi. Tika konstatēts, ka 3 gadus vecu bērnu ēšanas paradumi ir atšķirīgi. Tas ir atkarīgs no ģimenē iegūtās pieredzes par ēdienu. Empīriskajā pētījuma tika veiktas pārrunas ar bērniem, novērošana, vecāku anketēšana, skolotāju anketēšana, medicīnas darbinieka anketēšana. Empīriskajā pētījumā tika pierādīta hipotēze. Kvalifikācijas darbam ir 84 lappuses, tas satur 6 diagrammas un 18 pielikumus. Darbā izmantoti 55 literatūras avoti, no tiem 39 latviešu valodā, 12 angļu valodā un 4 krievu valodā. Atslēgas vārdi: veselīga pārtika, uzturs, ēšanas paradumi, bērni.
dc.description.abstractAuthor of the qualification paper: Mārīte Ķemere Content of the work. The topic of the study is "Promoting healthy eating habits of 3-year-olds during the day of preprimary school." The introduction to the study describes the situation in the pre-school educational institution, theoretical guidelines on healthy eating, observations of the author in practice. The aim of the work is to study healthy eating habits of 3-year-olds during the day in preschool. To achieve this goal, several methods of empirical research were used: observation, discussions with children, questionnaires. Observing the children’s eating habits of preschoolers can show how to start living healthier lives and how to develop new healthy eating habits. The theoretical study of sources has found that a healthy diet improves people's physical, mental, emotional health. That it is important to consume vegetables, fruits, healthy products, cereals, water in the diet. That from an early age, children should establish healthy eating habits. Eating habits of 3-year-olds were found to be different. It depends on the experience gained in the family about food. The empirical study included discussions with children, observation, questionnaires of parents, questionnaires of teachers questionnaires of a medical officer . The qualification works consists of 84 pages, includes 6 charts and 18 attachments. There are used 55 literature sources - 39 in Latvian, 4 in Russian and 12 in English. Keywords: healthy food, nutrition, eating habits, children.
dc.language.isolav
dc.publisherLatvijas Universitāte
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.subjectPirmsskolas pedagoģija
dc.subjectveselīga pārtika
dc.subjectuzturs
dc.subjectēšanas paradumi
dc.subjectbērni
dc.title3 gadus vecu bērnu veselīgas ēšanas paradumu veicināšana pirmsskolas izglītības iestādes dienas ritā
dc.title.alternativePromoting healthy eating habits of 3-year-olds during the daytime course of pre-school education
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/bachelorThesis


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record