Priekšstatu par veselīgu uzturu veidosanās pirmsskolas vecuma bērniem
Автор
Bērziņa, Laura
Co-author
Latvijas Universitāte. Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultāte
Advisor
Vigule, Dagnija
Дата
2021Metadata
Показать полную информациюАннотации
Kvalifikācijas darba tēma „Priekšstatu par veselīgu uzturu veidošanās pirmsskolas vecuma bērniem”. Kvalifikācijas darba autore Laura Bērziņa. Darba vadītāja: Dr. Paed. Doc. Dagnija Vigule. Darba mērķis: Teorētiski un empīriski pētīt priekšstatu par veselīgu uzturu veidošanās pirmsskolas vecuma bērniem. Kvalifikācijas darbam ir divas daļas – teorētiskā un empīriska. Teorētiskajā daļā tiek analizēta pedagoģijas un psiholoģijas literatūra, kura apskata jautājumu priekšstatu par veselīgu uzturu veidošanos pirmsskolas vecuma bērniem un pirmsskolas izglītības iestādes nozīme šajā procesā. Kvalifikācijas darba empīriskajā daļā tiek atklāts pētījuma gaitas un pielietoto metožu klāsts, atspoguļoti priekšstatu par veselīgu uzturu veidošanas vērtēšanas kritēriji un sniegts pētāmās grupas raksturojums. Pētījuma gaitā tika sniegta atbilde uz pētījuma jautājumu: pirmsskolas izglītības iestādei ir svarīga loma priekšstatu par veselīgu uzturu veidošanos pirmsskolas vecuma bērniem. Darba struktūra: anotācija, ievads, teorētiskā daļa, empīriskā daļa, secinājumi, literatūras saraksts, pielikumi. Darba apjoms 50 lappuses, 8 tabulas, 21 attēli. Atslēgas vārdi: veselīgs uzturs, pirmsskola, veselīgs dzīvesveids, galda kultūra. The subject of this Qualification Paper is "Healthy nutrition habits of preschool aged children" Author of the qualification paper - Laura Bērziņa. Assistant professor - Dagnija Vigule. The purpose of the work is to study theoretically and empirically the awareness of a healthy diet among pre-school children. The work has two parts - theoretical and empirical. The theoretical part analyses the literature on pedagogy and psychology, examining the understanding of a healthy diet among preschool children, as well as the role of pre-school educational institutions in this process. The empirical part of the qualification paper analyses the course of the research and the range of applied methods, describes the criteria used in evaluation of the understanding of healthy nutrition, as well as provides a description of the research group. In the course of it, this research helped to obtain the answer to the question of the research - the pre-school educational institution has an important role in developing the awareness of preschool children about healthy eating. Structure of the work: annotation, introduction, theoretical part, empirical part, conclusions, references, appendices. Volume of work - 50 pages, 8 tables, 21 images. Keywords: healthy diet, preschool, healthy lifestyle, table manners.