• English
    • Latviešu
    • Deutsch
    • русский
  • Help
  • English 
    • English
    • Latviešu
    • Deutsch
    • русский
  • Login
View Item 
  •   DSpace Home
  • B4 – LU fakultātes / Faculties of the UL
  • A -- Ekonomikas un sociālo zinātņu fakultāte / Faculty of Economics and Social Sciences
  • Bakalaura un maģistra darbi (BVEF) / Bachelor's and Master's theses
  • View Item
  •   DSpace Home
  • B4 – LU fakultātes / Faculties of the UL
  • A -- Ekonomikas un sociālo zinātņu fakultāte / Faculty of Economics and Social Sciences
  • Bakalaura un maģistra darbi (BVEF) / Bachelor's and Master's theses
  • View Item
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Sabiedriskās ēdināšanas tirgus Rīgā konkurences spēku analīze.

Thumbnail
View/Open
303-87555-Malinovska_Santa_sm17053.pdf (1.319Mb)
Author
Maļinovska, Santa
Co-author
Latvijas Universitāte. Biznesa, vadības un ekonomikas fakultāte
Advisor
Škapars, Roberts
Date
2022
Metadata
Show full item record
Abstract
Maģistra darba tēma ir “Sabiedriskās ēdināšanas tirgus Rīgā konkurences spēku analīze”. Tēma ir aktuāla, jo ēdināšanas nozare saistīta ar vienu no galvenajām cilvēku fizioloģiskām vajadzībām. Kā arī tā ir viena no svarīgākajām apakšnozarēm, ražošanas un pakalpojumu nozarēm, kuru ir būtiski ietekmējusi Covid-19 pandēmija. Maģistra darba mērķis ir izpētīt sabiedriskās ēdināšanas tirgu Rīgā, tā rezultātā atklāt pozitīvos momentus un trūkumus, kā arī izstrādāt priekšlikumus sabiedriskās ēdināšanas tirgus uzlabošanai. Maģistra darbs sastāv no 3 nodaļām. Pirmā daļa ir teorētiskā daļā, kurā tiek izpētīta literatūra par sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumu nozari. Otrā nodaļa veltīta tieši Latvijas ēdināšanas nozares situācijas analīzei. Trešajā nodaļā tika apkopoti rezultāti no iepriekšējām divām nodaļām, kā arī tika veikta ekspertintervijas analīze.
 
The theme of the Master's thesis is " Analysis of the competitive forces of the catering market in Riga ". The topic is relevant because the catering industry is related to one of the main physiological needs of people. It is also one of the most important sub-sectors, manufacturing and services, significantly affected by the Covid-19 pandemic. The aim of the paper is to study the catering market in Riga, as a result of which to reveal the positive moments and shortcomings, as well as to develop proposals for the improvement of the catering market. The Master's thesis consists of 3 chapters. The first part is in the theoretical part, which examines the literature on the catering industry. The second chapter is devoted to the analysis of the situation in the Latvian catering industry. The third chapter summarizes the results of the previous two chapters, as well as the analysis of the expert interview.
 
URI
https://dspace.lu.lv/dspace/handle/7/59138
Collections
  • Bakalaura un maģistra darbi (BVEF) / Bachelor's and Master's theses [8528]

University of Latvia
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
@mire NV
 

 

Browse

All of DSpaceCommunities & CollectionsBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsThis CollectionBy Issue DateAuthorsTitlesSubjects

My Account

Login

Statistics

View Usage Statistics

University of Latvia
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
@mire NV