Show simple item record

dc.contributor.advisorDanusēvičs, Mārtiņš
dc.contributor.authorZnotiņš, Andris
dc.contributor.otherLatvijas Universitāte. Biznesa, vadības un ekonomikas fakultāte
dc.date.accessioned2024-02-03T02:03:12Z
dc.date.available2024-02-03T02:03:12Z
dc.date.issued2024
dc.identifier.other99744
dc.identifier.urihttps://dspace.lu.lv/dspace/handle/7/65272
dc.description.abstractBakalaura darbā izvirzītais mērķis - izpētīt Latvijas gaļas pārstrādes uzņēmumu esošo kvalitāti kā arī konkurētspēju un faktorus tās pilnveidošanai. Bakalaura darba ietvaros Autors pārbauda izvirzīto hipotēzi: gaļas pārstrādes ražošanas nozarē produkta derīguma termiņš ir svarīgākais kvalitātes kritērijs. Darba ietvaros aplūkotas kvalitātes metodes un modeļi pārtikas ražošanas uzņēmumos, veikts pētījums par gaļas produktu kvalitātes novērtējumu Latvijas iedzīvotāju vidū. Autors uzskata, ka gaļas produktu kvalitāti nosaka valstī spēka esošie noteikumi pārtikas apritē, uzņēmuma esošie standarti konkrētajam produkcijas veidam un uzraugošā institūcija pārtikas ražošanā un realizācijā ir Pārtikas un veterinārais dienests. Pārtikas produktu patērētājiem ir ļoti svarīga laba pārtikas produktu kvalitāte.
dc.description.abstractThe goal of this bachelor thesis is to study the current quality and competitiveness of Latvian meat processing companies, as well as factors for their improvement. The thesis examines the hypothesis that the expiration date of meat products is the most crucial criterion in the quality of the product within the meat processing industry. Within the framework of the work, quality methods and models in food production companies have been examined. A study has been conducted on the quality assessment of meat products among the population of Latvia The author believes that the quality of meat products is determined by the country’s regulations in the food circulation, the existing standards of the company’s standards for specific types of production, and the supervisory role of in food the Food and Veterinary Service in food production and distribution.
dc.language.isolav
dc.publisherLatvijas Universitāte
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.subjectEkonomika un uzņēmējdarbība
dc.subjectkvalitāte
dc.subjectgaļas pārstrādes uzņēmumi
dc.subjectkonkurētspēja
dc.subjectSVID analīze
dc.subjectPEST analīze
dc.titleLatvijas gaļas ražošanas uzņēmumu darbības kvalitātes vērtējums un kvalitātes potenciāla uzlabošana konkurētspējas paaugstināšanai.
dc.title.alternativeEvaluation of the Operational Quality of Latvian Meat Production Companies and Improvement of Quality Potential for Enhancing Competitiveness.
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/bachelorThesis


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record