dc.contributor.advisor | Cekule, Laila | |
dc.contributor.author | Imša, Anna Marija | |
dc.contributor.other | Latvijas Universitāte. Biznesa, vadības un ekonomikas fakultāte | |
dc.date.accessioned | 2024-06-22T01:04:44Z | |
dc.date.available | 2024-06-22T01:04:44Z | |
dc.date.issued | 2024 | |
dc.identifier.other | 101641 | |
dc.identifier.uri | https://dspace.lu.lv/dspace/handle/7/66442 | |
dc.description.abstract | Bakalaura darba tēma ir “Viesmīlības nozares uzņēmuma SIA “Locale” darbinieku rotāciju ietekmējošie faktori”. Darbinieku rotācija ir process, kurā darbinieki pamet uzņēmumu pēc saviem personīgiem uzskatiem vai darba devēja iniciatīvas. Pārmērīga darbinieku mainība var radīt negatīvas sekas uzņēmumam, samazinot darba ražīgumu, palielinot stresa līmeni starp palikušajiem darbiniekiem un samazinot viņu darba motivāciju. Darba mērķis ir pamatojoties uz viesmīlības nozares darbinieku rotācijas ietekmējošo faktoru teorētiskiem aspektiem un pētījuma rezultātiem, novērtēt uzņēmuma SIA “Locale” viesmīlības darbinieku rotāciju ietekmējošos faktorus un sniegt priekšlikumus darbinieku rotācijas samazināšanai uzņēmumā SIA “Locale”. Bakalaura darba autore secina, ka, negatīva atmosfēra darba vietā veicina darbinieku rotācijas paaugstināšanos, motivācijas zudumu un nevēlēšanos strādāt organizācijā. Lai uzlabotu situāciju ir nepieciešams pastāvīgi uzlabot darba apstākļus, stabilizēt darba grafiku, nodrošināt profesionālās izaugsmes iespējas un veikt regulāras aptaujas un izpētes uzņēmuma ietvaros, lai noteikt uznēmuma darbības vājās vietas. Bakalaura darbs sastāv no 73 lapaspusēm. Darbā ir iekļauti 13 attēli, 1 tabula un 10 pielikumi. | |
dc.description.abstract | The topic of the bachelor thesis is “Factors influencing the rotation of employees of the hospitality industry company LLC “Locale””. Employee turnover is the process by which employees leave a company on their own or at the initiative of their employer. Excessive employee turnover can have negative consequences for the company by reducing productivity, increasing stress levels among the remaining employees and reducing their motivation to work. The aim of this paper is to evaluate the factors affecting the turnover of hospitality employees in LLC “Locale” on the basis of theoretical aspects and research results, and to provide suggestions for reducing employee turnover in LLC “Locale”. The author of the bachelor thesis concludes that a negative workplace atmosphere contributes to increased employee turnover, loss of motivation and unwillingness to work in the organisation. In order to improve the situation, it is necessary to continuously improve working conditions, stabilise work schedules, provide professional development opportunities and conduct regular surveys and research within the company to identify weaknesses. The bachelor thesis consists of 73 pages. It contains 13 figures, 1 table and 10 attachments. | |
dc.language.iso | lav | |
dc.publisher | Latvijas Universitāte | |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | |
dc.subject | Ekonomika un uzņēmējdarbība | |
dc.subject | darbinieku rotācija | |
dc.subject | apmierinātība ar darbu | |
dc.subject | viesmīlības nozare | |
dc.subject | motivācija | |
dc.title | Viesmīlības nozares uzņēmuma SIA “Locale” darbinieku rotāciju ietekmējošie faktori. | |
dc.title.alternative | Factors influencing the rotation of employees of the hospitality industry company LLC “Locale”. | |
dc.type | info:eu-repo/semantics/bachelorThesis | |