Bioloģiski un konvencionāli audzētu graudu ķīmiskā sastāva izvērtējums
Autor
Zēberga, Anna Marta
Co-author
Latvijas Universitāte. Medicīnas un dzīvības zinātņu fakultāte
Advisor
Buša, Lauma
Datum
2025Metadata
Zur LanganzeigeZusammenfassung
Bioloģiski un konvencionāli audzētu graudu ķīmiskā satura izvērtējums. Zēberga A.M., zinātniskais vadītājs Mag. chem., pētn. Buša L. Bakalaura darbs analītiskajā ķīmijā, 42 lpp., 10 att., 40 lit. avoti, 3 pielikumi. Latviešu valodā. Bakalaura darbā pētīts bioloģiski un konvencionāli audzētu graudu ķīmiskais saturs, nosakot kopējo fenolu saturu, slāpekļa daudzumu ar Kjedāla metodi, kā arī antiradikālo aktivitāti izmantojot DFPH. Izvērtējot, graudu ķīmiskā satura izmaiņas atkarībā no to audzēšanas vides. Assessment of chemical composition of organically and conventionally farmed grains. Zēberga A. M., scientific supervisor Mag. Chem. Buša L. Thesis in analytical chemistry, 42 pages., 10 figures., 40 literature references, 3 appendices. In Latvian language. The bachelor's thesis has been developed on the chemical content of organically and conventionally grown grains, determining the total phenol content, the amount of nitrogen by the Kjeldahl method, as well as the antiradical activity using DPPH.