Show simple item record

dc.contributor.advisorStabulniece, Lailaen_US
dc.contributor.authorBeinaroviča, Kristīneen_US
dc.contributor.otherLatvijas Universitāte. Ekonomikas un vadības fakultāteen_US
dc.date.accessioned2015-03-23T13:57:45Z
dc.date.available2015-03-23T13:57:45Z
dc.date.issued2011en_US
dc.identifier.other17025en_US
dc.identifier.urihttps://dspace.lu.lv/dspace/handle/7/13941
dc.description.abstractBakalaura darbs „Sabiedriskās ēdināšanas uzņēmuma konkurētspējas analīze”. Darba mērķis ir izpētīt SIA „G & K” restorāna „Zilā govs” konkurētspēju un izstrādāt priekšlikumus tās uzlabošanai. Bakalaura darba pirmajā nodaļā pētīti konkurences un konkurētspējas teorētiskie aspekti, otrajā nodaļā raksturota nozare, kurā uzņēmums darbojas, valsts ekonomiskās lejupslīdes kontekstā, veikta nozares vides analīze, izmantojot M.E.Portera 5 spēku modeli. Trešajā nodaļā raksturota uzņēmuma vēsturiskā attīstība, restorāna piedāvātie pakalpojumi un darba organizācija, kā arī veikta uzņēmuma saimnieciskās un finanšu darbības analīze, bet ceturtajā nodaļā analizēti restorāna galvenie konkurenti un vērtēta to konkurētspēja. Šajā nodaļā apkopoti arī klientu anketēšanas rezultāti un izstrādāta restorāna konkurences stratēģija, kā arī priekšlikumi konkurences paaugstināšanai. Darba noslēgumā apkopoti būtiskākie secinājumi un galvenie priekšlikumi. Atslēgvārdi: sabiedriskā ēdināšana, restorāns, bioloģiskā pārtika.en_US
dc.description.abstractBachelor Paper „Analysis of Catering Company Competitiveness” Paper’s object is to study „G & K”, Ltd. Restaurant „Zilā Govs” competitiveness and to produce suggestions for it’s improvement. In the Bachelors Paper first chapter are made research in theoretical aspects of competition and competitiveness, second chapter describes HORECA business field in Latvia’s economical recession context, are made analysis of business field environment using M.E.Porter’s five forces model. Third chapter describes company’s historical evolution, restaurants offered services and management and are made analysis of company’s business and financial actvities. Fourth chapter describes analysis of restaurant’s most important competitors and rated its competitiveness. In this chapter are summarize results of restaurant clients questionnaires and worked out competitiveness strategy plan, maked suggestions to improve competitiveness. The main conclusions and most important proposals have been summarized at the end of the paper. Keywords: public catering, restaurant, biological food.en_US
dc.language.isoN/Aen_US
dc.publisherLatvijas Universitāteen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectVadībzinātneen_US
dc.titleSabiedriskās ēdināšanas uzņēmuma konkurētspējas analīzeen_US
dc.title.alternativeCompetitive Analysis of Catering Companyen_US
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/bachelorThesisen_US


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record