dc.contributor.advisor | Krūmiņa, Ausma | en_US |
dc.contributor.author | Brūders, Uldis | en_US |
dc.contributor.other | Latvijas Universitāte. Ekonomikas un vadības fakultāte | en_US |
dc.date.accessioned | 2015-03-23T13:57:54Z | |
dc.date.available | 2015-03-23T13:57:54Z | |
dc.date.issued | 2012 | en_US |
dc.identifier.other | 20849 | en_US |
dc.identifier.uri | https://dspace.lu.lv/dspace/handle/7/14029 | |
dc.description.abstract | Darba autors, veicot savu pētījumu, vēlas izvērtēt cenas veidošanas procesu un lietotās cenu veidošanas metodes Rīgas restorānos, noskaidrot, vai tiek veikta cenas veidošanas faktoru analīze, cik rūpīgi tiek ievēroti cenas veidošanas posmi un kādas cenas veidošanas stratēģijas tiek pielietotas.
Bakalaura darbs sastāv no divām daļām- teorētiskās, kurā tiek aplūkota teorija par cenām un to veidošanas metodēm, un praktiskās, kurā tiek intervēti Rīgas restorānu vadītāji un šefpavāri.
Pēc viņu sniegtajām atbildēm tiek izdarīti secinājumi par cenas veidošanas procesu Rīgas restorānos un izstrādāti priekšlikumi veiksmīgākam cenas veidošanas procesam, ka arī tiks izveidota cenas veidošanas faktoru analīzes shēma.
Bakalaura darbs sastāv no 65 lapas pusēm, 15 tabulām un 11 attēliem.
Atslēgvārdi: cena, cenu veidošana, restorāns, Rīga, izmaksas, peļņa, uzcenojums, stratēģija. | en_US |
dc.description.abstract | The author, through his research, wants to assess the price formation process and the pricing methods used in restaurants in Riga, whether the price formation is carried out factor analysis of how closely the observed price formation stages, and value-building strategies are applied.
Thesis consists of two parts-theoretical, which deals with the theory of prices and production methods, and practical, which include interviews with the Riga restaurants` managers and chefs. After their responses are consequential changes to the price formation process of Riga restaurants and proposals for developing the successful process of price formation that will also be a factor in the analysis of price formation scheme.
Thesis consists of 65 pages, 15 tables and 11 illustrations.
Keywords: price, pricing, restaurant, Riga, costs, profits, mark-up strategy. | en_US |
dc.language.iso | N/A | en_US |
dc.publisher | Latvijas Universitāte | en_US |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | en_US |
dc.subject | Vadībzinātne | en_US |
dc.title | Cenu veidošanas process Rīgas restorānu biznesā. | en_US |
dc.title.alternative | Price making process in Riga restaurant business. | en_US |
dc.type | info:eu-repo/semantics/bachelorThesis | en_US |