• English
    • Latviešu
    • Deutsch
    • русский
  • Help
  • English 
    • English
    • Latviešu
    • Deutsch
    • русский
  • Login
View Item 
  •   DSpace Home
  • B4 – LU fakultātes / Faculties of the UL
  • A -- Ekonomikas un sociālo zinātņu fakultāte / Faculty of Economics and Social Sciences
  • Bakalaura un maģistra darbi (BVEF) / Bachelor's and Master's theses
  • View Item
  •   DSpace Home
  • B4 – LU fakultātes / Faculties of the UL
  • A -- Ekonomikas un sociālo zinātņu fakultāte / Faculty of Economics and Social Sciences
  • Bakalaura un maģistra darbi (BVEF) / Bachelor's and Master's theses
  • View Item
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Sabiedriskās ēdināšanas uzņēmuma „X” darbības novērtēšanas un stratēģiju izstrādāšanas metodes

Thumbnail
View/Open
303-32261-Jepiskoposova_Marina_mj07002.pdf (969.0Kb)
Author
Jepiskoposova, Marina
Co-author
Latvijas Universitāte. Ekonomikas un vadības fakultāte
Advisor
Bandeviča, Ludmila
Date
2011
Metadata
Show full item record
Abstract
Darba mērķis ir izpētīt un novērtēt Latvijas sabiedriskās ēdināšanas nozares attīstību mūsdienās, izskaidrot uzņēmuma „X” aktuālākas problēmas un turpmākās attīstības iespējas šajā sfērā. Lai sasniegtu šo mērķi, tika noteikti sekojoši uzdevumi: savākt informāciju par sabiedriskās ēdināšanas nozares iekšējo situāciju pēdējos gados, salīdzināt šo nozari ar citām nozarēm, apskatīt iespējamas uzņēmuma darbības analīzes metodes, kvantitatīvi un kvalitatīvi novērtēt restorānu „X” un izstrādāt pētāma uzņēmuma tālākās darbības stratēģiju.Pētījuma rezultātā darba autore secināja, ka sabiedriskās ēdināšanas nozarei ir liels ieguldījums Latvijas IKP un tai ir vairākas attīstības iespējas. Nozares uzņēmumu attīstību brēmzē Latvijas ekonomikas krīze. Pēc restorāna „X” darbības novērtēšanas, var secināt, ka uzņēmums ir nestabīls un tuvs bankrotēšanai, taču ir vērojamas finansiālā stāvokļa uzlabošanas tendences. Restorānam „X” jāisteno iekļūšanas tirgū stratēģija, jāpalielina apgrozījums. Atslēgvārdi: sabiedriskās ēdināšanas nozares analīze, kvantitatīvās un kvalitatīvās analīzes metodes, stratēģiju izstrādāšanas metodes, uzņēmuma novērtēšana, ekspertu vērtējumi, restorāna stratēģija.
 
The objective of research is to analyze and evaluate Latvia's catering industry’s development today, to explain the company's „X” problems and future development opportunities in this field. To achieve this objective, it was set out the following tasks: to collect information on the catering internal situation in the sector in recent years, to compare this sector with other sectors, to make quantitative and qualitative assessment of this sector, identify the restaurant "X" action’s problems and analyze further developing opportunities of business strategy.The result of research is that the catering industry is very important to the Latvian GDP and it has a number of development opportunities. Latvian economic crisis retards the development of enterprises in this sector. Te restaurant "X is unstable and close to bankruptcy, but there are financial situation improvement trends. Restaurant "X" should realize strategy of implemented market entry and it should increase sales. Key wards: catering sector analysis, qualitative and quantitative analysis methods, methods of strategy formulation, expert estimation, restaurant strategy.
 
URI
https://dspace.lu.lv/dspace/handle/7/14389
Collections
  • Bakalaura un maģistra darbi (BVEF) / Bachelor's and Master's theses [8528]

University of Latvia
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
@mire NV
 

 

Browse

All of DSpaceCommunities & CollectionsBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsThis CollectionBy Issue DateAuthorsTitlesSubjects

My Account

Login

Statistics

View Usage Statistics

University of Latvia
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
@mire NV