Show simple item record

dc.contributor.advisorBandeviča, Ludmilaen_US
dc.contributor.authorJepiskoposova, Marinaen_US
dc.contributor.otherLatvijas Universitāte. Ekonomikas un vadības fakultāteen_US
dc.date.accessioned2015-03-23T13:58:28Z
dc.date.available2015-03-23T13:58:28Z
dc.date.issued2011en_US
dc.identifier.other32261en_US
dc.identifier.urihttps://dspace.lu.lv/dspace/handle/7/14389
dc.description.abstractDarba mērķis ir izpētīt un novērtēt Latvijas sabiedriskās ēdināšanas nozares attīstību mūsdienās, izskaidrot uzņēmuma „X” aktuālākas problēmas un turpmākās attīstības iespējas šajā sfērā. Lai sasniegtu šo mērķi, tika noteikti sekojoši uzdevumi: savākt informāciju par sabiedriskās ēdināšanas nozares iekšējo situāciju pēdējos gados, salīdzināt šo nozari ar citām nozarēm, apskatīt iespējamas uzņēmuma darbības analīzes metodes, kvantitatīvi un kvalitatīvi novērtēt restorānu „X” un izstrādāt pētāma uzņēmuma tālākās darbības stratēģiju.Pētījuma rezultātā darba autore secināja, ka sabiedriskās ēdināšanas nozarei ir liels ieguldījums Latvijas IKP un tai ir vairākas attīstības iespējas. Nozares uzņēmumu attīstību brēmzē Latvijas ekonomikas krīze. Pēc restorāna „X” darbības novērtēšanas, var secināt, ka uzņēmums ir nestabīls un tuvs bankrotēšanai, taču ir vērojamas finansiālā stāvokļa uzlabošanas tendences. Restorānam „X” jāisteno iekļūšanas tirgū stratēģija, jāpalielina apgrozījums. Atslēgvārdi: sabiedriskās ēdināšanas nozares analīze, kvantitatīvās un kvalitatīvās analīzes metodes, stratēģiju izstrādāšanas metodes, uzņēmuma novērtēšana, ekspertu vērtējumi, restorāna stratēģija.en_US
dc.description.abstractThe objective of research is to analyze and evaluate Latvia's catering industry’s development today, to explain the company's „X” problems and future development opportunities in this field. To achieve this objective, it was set out the following tasks: to collect information on the catering internal situation in the sector in recent years, to compare this sector with other sectors, to make quantitative and qualitative assessment of this sector, identify the restaurant "X" action’s problems and analyze further developing opportunities of business strategy.The result of research is that the catering industry is very important to the Latvian GDP and it has a number of development opportunities. Latvian economic crisis retards the development of enterprises in this sector. Te restaurant "X is unstable and close to bankruptcy, but there are financial situation improvement trends. Restaurant "X" should realize strategy of implemented market entry and it should increase sales. Key wards: catering sector analysis, qualitative and quantitative analysis methods, methods of strategy formulation, expert estimation, restaurant strategy.en_US
dc.language.isoN/Aen_US
dc.publisherLatvijas Universitāteen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectVadībzinātneen_US
dc.titleSabiedriskās ēdināšanas uzņēmuma „X” darbības novērtēšanas un stratēģiju izstrādāšanas metodesen_US
dc.title.alternativeThe methods of evaluation of “X” restaurant’s activity and methods of formalisation of development strategyen_US
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/bachelorThesisen_US


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record