• English
    • Latviešu
    • Deutsch
    • русский
  • Help
  • русский 
    • English
    • Latviešu
    • Deutsch
    • русский
  • Войти
Просмотр элемента 
  •   Главная
  • B4 – LU fakultātes / Faculties of the UL
  • B --- Bij. Ķīmijas fakultātes studentu noslēguma darbi / Faculty of Chemistry - Graduate works
  • Bakalaura un maģistra darbi (ĶF) / Bachelor's and Master's theses
  • Просмотр элемента
  •   Главная
  • B4 – LU fakultātes / Faculties of the UL
  • B --- Bij. Ķīmijas fakultātes studentu noslēguma darbi / Faculty of Chemistry - Graduate works
  • Bakalaura un maģistra darbi (ĶF) / Bachelor's and Master's theses
  • Просмотр элемента
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Latvijā audzētu garšaugu ķīmiskās kompozīcijas un antiradikālās aktivitātes izvērtējums

Thumbnail
Открыть
300-12292-Akuneca_Ieva_ia05005.pdf (625.8Kb)
Автор
Akuņeca, Ieva
Co-author
Latvijas Universitāte. Ķīmijas fakultāte
Advisor
Jākobsone, Ida
Дата
2009
Metadata
Показать полную информацию
Аннотации
GARŠAUGI, FENOLA SAVIENOJUMI, ANTIRADIKĀLĀ AKTIVITĀTE, REDUCĒŠANĀS SPĒJA, UV – SPEKTROFOTOMETRIJA, AUGSTEFEKTĪVĀ ŠĶIDRUMU HROMATOGRĀFIJA. Bakalaura darbā dots īss pārskats par fenola tipa savienojumiem, to antiradikālajām īpašībām, saturu pārtikas produktos un dažādām noteikšanas metodēm. Analizējot gan žāvētus, gan svaigus garšaugus, veikta fenola savienojumu noteikšana ar divām metodēm (Folina – Čikolto un AEŠH), kā arī flavonoīdu un flavonolu noteikšana. Lai noteiktu garšaugu spēju inaktivēt reaktīvus savienojumus, izmantoti trīs dažādi radikāļi (DFPH, galvinoksils un ABTS). Tāpat izvērtēta arī garšaugu spēja saistīt oksidēšanos veicinošos metālu jonus un sausnas saturs.
 
SPICES, PHENOL COMPOUNDS, RADICAL SCAVENGING ACTIVITY, REDUCING POWER, UV – SPECTROPHOTOMETRY, HIGH PERFORMANCE LIQUID CHROMATOGRAPHY. This work consists of summary of literature about total phenol compounds, their properties of antioxidants, content of phenol compounds in food and method of determination. The total phenol content of the six dried and fresh spices was measured using different methods (spectrophotometric with Folin-Ciocalteu reagent and HPLC). The flavonoid and flavonol contents were established spectrophotometric also. DPPH, galvinoxyl and ABTS radical scavenging activities were determined to evaluate antioxidant activity of the extracts. The reducing power and dry content were measured also as well.
 
URI
https://dspace.lu.lv/dspace/handle/7/16821
Collections
  • Bakalaura un maģistra darbi (ĶF) / Bachelor's and Master's theses [1583]

University of Latvia
Контакты | Отправить отзыв
Theme by 
@mire NV
 

 

Просмотр

Весь DSpaceСообщества и коллекцииДата публикацииАвторыНазванияТематикаЭта коллекцияДата публикацииАвторыНазванияТематика

Моя учетная запись

Войти

Статистика

Просмотр статистики использования

University of Latvia
Контакты | Отправить отзыв
Theme by 
@mire NV