Show simple item record

dc.contributor.advisorJākobsone, Idaen_US
dc.contributor.authorHeiberga, Gundegaen_US
dc.contributor.otherLatvijas Universitāte. Bioloģijas fakultāteen_US
dc.date.accessioned2015-03-24T07:04:58Z
dc.date.available2015-03-24T07:04:58Z
dc.date.issued2009en_US
dc.identifier.other36854en_US
dc.identifier.urihttps://dspace.lu.lv/dspace/handle/7/16936
dc.description.abstractMaģistra darbs Kartupeļu ķīmiskais sastāvs un uzturvērtība. Heiberga G., darba vadītājs Dr. ķīm., asoc.prof. Jākobsone I., Maģistra darbs, 81 lapaspuse, 26 attēli, 17 tabulas, 33 literatūras avoti. Latviešu valodā. Tika veikts literatūras izvērtējums par kartupeļiem, to šķirnēm, uzturvērtību, ķīmisko sastāvu, tā noteikšanas metodēm. Tika veikta analīze cietes, “C” vitamīna, kālija, nātrija, fenola savienojumu, antiradikālās aktivitātes un nitrātu kvantitatīvā satura noteikšanai kartupeļos. Atslēgvārdi: KARTUPEĻI, CIETE, “C” VITAMĪNS, KĀLIJS, NĀTRIJS, FENOLA SAVIENOJUMI, ANTIRADIKĀLĀ AKTIVITĀTE, NITRĀTI, JONOMETRISKĀ METODE, SPEKTROFOTOMETRIJA, LIESMAS FOTOMETRIJA, HROMATOGRĀFIJA.en_US
dc.description.abstractMaster’s Paper Chemical composition of potatoes and nutrition value, is performed by G.Heiberga supervised by I.Jakobsone ,S.D., ass.prof. The Master paper contains 81 pages, 26 pictures, 17 graphs and 33 literature references. Written in Latvian. In the Master paper has been evaluated the literature concerning potatoes, varieties of potatoes, nutrition value, their chemical composition and quantitative analysis. Methods for quantitative analysis of the content of vitamin „C”, starch, potassium, natrium, phenolic compounds, antiradical activity and nitrates in potatoes was made. The keywords are: POTATOES, STARCH, VITAMIN “C”, POTASSIUM, NATRIUM, PHENOLIC COMPOUNDS, ANTIRADICAL ACTIVITY, NITRATES, IONOMETRICAL METHOD, SPECTROPHOTOMETRY, FLAME PHOTOMETRY, CHROMATOGRAPHY.en_US
dc.language.isoN/Aen_US
dc.publisherLatvijas Universitāteen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectMedicīnaen_US
dc.titleKartupeļu ķīmiskais sastāvs un uzturvērtībaen_US
dc.title.alternativeChemical composition and nutritional value of potatoen_US
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/masterThesisen_US


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record