Show simple item record

dc.contributor.advisorGigele, Rutaen_US
dc.contributor.authorStrauta, Lieneen_US
dc.contributor.otherLatvijas Universitāte. Ķīmijas fakultāteen_US
dc.date.accessioned2015-03-24T07:34:12Z
dc.date.available2015-03-24T07:34:12Z
dc.date.issued2009en_US
dc.identifier.other31915en_US
dc.identifier.urihttps://dspace.lu.lv/dspace/handle/7/18874
dc.description.abstractKopsavilkums Askorbīnskābes daudzuma noteikšana skābētos kāpostos, L. Strokša, darba vadītāja Mag. chem. R.Gigele. Bakalaura darbs, 48 lappuses, 13 attēli, 4 tabulas, 40 literatūras avoti. Latviešu valodā. ASKORBĪNSKĀBE, C VITAMĪNS, SKĀBĒTI KĀPOSTI, 2,6-DIHLORFENOLINDOLFENOLS, JODS, TITRIMETRIJA Darbā apskatītas askorbīnskābes ķīmiskās īpašības un kvantitatīvās noteikšanas metodes. Apkopoti literatūras dati par mikrobioloģiskajiem un bioķīmiskajiem procesiem kāpostu fermentācijas laikā. Noteikts askorbīnskābes saturs skābētos kāpostos un sulā fermentācijas laikā un tās izmaiņas uzglabāšanas laikā, atkarībā no pievienotajām piedevām, titrējot ar 2,6-dihlorfenolindolfenola un joda šķīdumiem.en_US
dc.description.abstractThe determination of ascorbic acid content in sauerkraut, L. Stroksa. Supervisor Mag. chem. R. Gigele. Bachelor thesis, pages 48, pictures 13, tables 4, literature references 40. Latvian. ASCORBIC ACID, VITAMIN C, 2,6–DICHLORPHENOLINDOLPHENOL, IODINE, TITRATION, SAUERKRAUT The chemical qualities of ascorbic acids and the methods of its quantitative determination are looked at in the work. Literature on microbiological and biochemical fermentation processes of sauerkraut is gathered. The quantity of ascorbic acid in sauerkraut as well as in juice during fermentation and storage time was determined depending on additions. Titration was carried out with 2,6-dichlorphenolindolphenol and iodine solutions.en_US
dc.language.isoN/Aen_US
dc.publisherLatvijas Universitāteen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectĶīmijaen_US
dc.titleAskorbīnskābes daudzuma noteikšana skābētos kāpostosen_US
dc.title.alternativeDetermination of ascorbic acid content in sauerkrautsen_US
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/bachelorThesisen_US


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record