Show simple item record

dc.contributor.advisorJākobsone, Idaen_US
dc.contributor.authorLazdāne, Laimaen_US
dc.contributor.otherLatvijas Universitāte. Ķīmijas fakultāteen_US
dc.date.accessioned2015-03-24T07:59:17Z
dc.date.available2015-03-24T07:59:17Z
dc.date.issued2014en_US
dc.identifier.other42273en_US
dc.identifier.urihttps://dspace.lu.lv/dspace/handle/7/20910
dc.description.abstractBioloģiski aktīvo savienojumu saturs Latvijā audzētās dzērvenēs. Lazdāne L., zinātniskais vadītājs asoc. prof. Dr. ķīm. Jākobsone I. Bakalaura darbs, 48 lappuses, 27 attēli, 6 tabulas, 37 literatūras avoti, 1 pielikums. Latviešu valodā. DZĒRVENES, ORGANISKĀS SKĀBES, C VITAMĪNS, FENOLA SAVIENOJUMI, ANTIRADIKĀLĀ AKTIVITĀTE Darbā apkopoti literatūras dati par dzērveņu sastāvu un to ārstnieciskajām īpašībām. Izpētītas C vitamīna, organisko skābju, kopējo fenola savienojumu un antiradikālās aktivitātes noteikšanas metodes. Praktiski noteikts astoņpadsmit kultivētu un vienas savvaļas dzērveņu šķirnes C vitamīna, kopējo titrējamo skābju, atsevišķu organisko skābju, kopējo fenola savienojumu saturs, kā arī dzērveņu ekstraktu antiradikālā aktivitāte. Izsekotas visu rādītāju izmaiņas pēc 4 mēnešu uzglabāšanas perioda. Sešu kultivēto dzērveņu šķirņu un purva dzērvenes C vitamīna, kopējo titrējamo skābju un kopējo fenola savienojumu saturs salīdzināts starp 2011. un 2013. gada ražu. -en_US
dc.description.abstractContent of biologically active compounds in cranberries cultivatad in Latvia. Lazdāne, L., supervisor asoc. prof. Dr. chem. Jākobsone I. Bachelor’s thesis, 48 pages, 27 figures, 6 tables, 37 literature references, 1 appendix. In Latvian. CRANBERRIES, ORGANIC ACIDS, C VITAMIN, PHENOLIC COMPOUNDS, ANTIRADICAL ACTIVITY The literature data about cranberry chemical contents and health benefits have been gathered. Literature methods for determination of ascorbic acid, total acidity, individual organic acids, total phenolic compounds and free radical scavenging activity have been evaluated. The content of C vitamin, total acidity, individual organic acids, total phenolic compounds and radical scavenging activity has been determinated in 18 different cultivated cranberry species and one wild cranberry species grown naturally in Latvian bogs. Fresh and stored (frozen) cranberry biologically active compound content has been compared. Comparison between biologicaly acitive compund content of cranberry harvest of year 2011 and year 2013 is given. -en_US
dc.language.isoN/Aen_US
dc.publisherLatvijas Universitāteen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectĶīmijaen_US
dc.titleBioloģiski aktīvo savienojumu saturs Latvijā audzētās dzērvenēsen_US
dc.title.alternativeContent of biologically active compounds in cranberries cultivated in Latviaen_US
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/bachelorThesisen_US


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record