Show simple item record

dc.contributor.advisorKarlsone, Ilgaen_US
dc.contributor.authorNātiņa, Sanitaen_US
dc.contributor.otherLatvijas Universitāte. Ekonomikas un vadības fakultāteen_US
dc.date.accessioned2015-03-24T08:00:12Z
dc.date.available2015-03-24T08:00:12Z
dc.date.issued2009en_US
dc.identifier.other11187en_US
dc.identifier.urihttps://dspace.lu.lv/dspace/handle/7/21177
dc.description.abstractMaģistra darba tēma ir „Pārtikas piedevu lietošana produktos kvalitātes vadības skatījumā”. Maģistra darba mēr¬ķis ir, izpētīt pārtikas piedevu ietekmi uz produktu kvalitāti un cilvēku organismu un izstrādāt priekšlikumus, kā aizsargāt patērētājus no veselībai bīstamo pārtikas piedevu saturošu produktu izmantošanas. Pētījumu rezultāti liecina par to, ka analizētās pārtikas produktu grupas satur lielu skaitu pārtikas piedevu, kuras var ievērojami pazemināt produkta kvalitāti un līdz ar to izraisīt dažādas cilvēku veselības problēmas. Pētījumu rezultātā ir izstrādāti priekšlikumi, kā izglītot patērētāju un ieinteresēt to izvēlēties pārtikas produktus bez E vielām. Maģistra darbs sastāv no 123 lpp., tai skaitā ir 29 tabulas, 11 attēli, 11 pielikumi, izmantoti 37 literatūras avoti. Atslēgvārdi: pārtikas piedevas, pārtikas kvalitāte.en_US
dc.description.abstractThe subject of thesis is the usage of food additives in groceries from the perspective of quality management. The aim of the study is to investigate the effects of food additives on the quality of groceries and the human organism and to develop proposals on how to protect consumers from the usage of health-threatening food additive-containing products. The obtained results of the study show that the product groups that have been analysed consists a large amount of food additives which can significantly lower product quality and because of this can cause various health problems. Results of the research are proposals how to educate consumers and awake them to choose groceries without substances E. The diploma work consists of 123 p., includes 29 tables, 11 illustrations, 11 annexes. The key-words are food additives, food quality.en_US
dc.language.isoN/Aen_US
dc.publisherLatvijas Universitāteen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectVadībzinātneen_US
dc.titlePārtikas piedevu lietošana produktos kvalitātes vadības skatījumāen_US
dc.title.alternativeUsage of food additives in food products the aspect of quality controlen_US
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/masterThesisen_US


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record