Show simple item record

dc.contributor.advisorKrišjāne, Zaigaen_US
dc.contributor.authorŠķiņķe, Polīnaen_US
dc.contributor.otherLatvijas Universitāte. Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu fakultāteen_US
dc.date.accessioned2015-03-24T08:02:19Z
dc.date.available2015-03-24T08:02:19Z
dc.date.issued2011en_US
dc.identifier.other40015en_US
dc.identifier.urihttps://dspace.lu.lv/dspace/handle/7/21949
dc.description.abstractMaģistra darba mērķis bija pētīt vietējās izcelsmes pārtikas koncepcijas pazīmes Latvijā. Analizētas Latvijas lauksaimniecības un pārtikas ražošanas tendences. Padziļināti pētīti divi uzņēmumi A/s „Trikātas siers” Beverīnas novadā un SIA „Valmiermuižas alus” Burtnieku novadā, uzmanību pievēršot uzņēmumu darbības iesakņotībai vietā, produktu izejvielu izcelsmei un uzņēmuma sociālekonomiskajai ietekmei uz vietu, kurā notiek darbība. Latvijā ir uzņēmumi, kuru darbība ir iesakņota konkrētā ģeogrāfiskā vietā, un iesakņotības pazīmes piemīt arī rūpnieciski ražotiem produktiem. Latvijā veidojas izpratne par atšķirībām starp parasto un vietējo pārtiku, ir pieprasījums pēc augstas kvalitātes pārtikas produktiem, un ir ražotāji, kuri uzsākuši šī segmenta pārtikas ražošanu. Atslēgas vārdi: vietējās izcelsmes pārtika, iesakņotība, reģionālā attīstība.en_US
dc.description.abstractThe aim of master’s thesis was to research indications of local food concept in Latvia. Analyses of agricultural development and conventional food production trends was included. In depth research of two food producers Trikātas siers located in Beverīna municipality and Valmiermuižas alus located in Burtnieki municipality was carried out. Attention was paid to such indication as producers embeddedness in place, provenence of raw materials used in food production, and social and economic impacts of companies in the place of operation. In Latvia understanding about differences between conventional and local food is gradually evolving, there is a demand for high quality food products, and there are food producers who are launching production of this food segment. Key words: local food, embededdness, regional developmenten_US
dc.language.isoN/Aen_US
dc.publisherLatvijas Universitāteen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectĢeogrāfijaen_US
dc.titleVietējas izcelsmes pārtika Latvijā: Beverīnas un Burtnieku novadu piemērien_US
dc.title.alternativeLocal Food in Latvia: Cases of Beverīna and Burtnieki municipalitiesen_US
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/masterThesisen_US


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record