dc.contributor.advisor | Krišjāne, Zaiga | en_US |
dc.contributor.author | Šķiņķe, Polīna | en_US |
dc.contributor.other | Latvijas Universitāte. Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu fakultāte | en_US |
dc.date.accessioned | 2015-03-24T08:02:19Z | |
dc.date.available | 2015-03-24T08:02:19Z | |
dc.date.issued | 2011 | en_US |
dc.identifier.other | 40015 | en_US |
dc.identifier.uri | https://dspace.lu.lv/dspace/handle/7/21949 | |
dc.description.abstract | Maģistra darba mērķis bija pētīt vietējās izcelsmes pārtikas koncepcijas pazīmes Latvijā. Analizētas Latvijas lauksaimniecības un pārtikas ražošanas tendences. Padziļināti pētīti divi uzņēmumi A/s „Trikātas siers” Beverīnas novadā un SIA „Valmiermuižas alus” Burtnieku novadā, uzmanību pievēršot uzņēmumu darbības iesakņotībai vietā, produktu izejvielu izcelsmei un uzņēmuma sociālekonomiskajai ietekmei uz vietu, kurā notiek darbība. Latvijā ir uzņēmumi, kuru darbība ir iesakņota konkrētā ģeogrāfiskā vietā, un iesakņotības pazīmes piemīt arī rūpnieciski ražotiem produktiem. Latvijā veidojas izpratne par atšķirībām starp parasto un vietējo pārtiku, ir pieprasījums pēc augstas kvalitātes pārtikas produktiem, un ir ražotāji, kuri uzsākuši šī segmenta pārtikas ražošanu.
Atslēgas vārdi: vietējās izcelsmes pārtika, iesakņotība, reģionālā attīstība. | en_US |
dc.description.abstract | The aim of master’s thesis was to research indications of local food concept in Latvia. Analyses of agricultural development and conventional food production trends was included. In depth research of two food producers Trikātas siers located in Beverīna municipality and Valmiermuižas alus located in Burtnieki municipality was carried out. Attention was paid to such indication as producers embeddedness in place, provenence of raw materials used in food production, and social and economic impacts of companies in the place of operation. In Latvia understanding about differences between conventional and local food is gradually evolving, there is a demand for high quality food products, and there are food producers who are launching production of this food segment.
Key words: local food, embededdness, regional development | en_US |
dc.language.iso | N/A | en_US |
dc.publisher | Latvijas Universitāte | en_US |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | en_US |
dc.subject | Ģeogrāfija | en_US |
dc.title | Vietējas izcelsmes pārtika Latvijā: Beverīnas un Burtnieku novadu piemēri | en_US |
dc.title.alternative | Local Food in Latvia: Cases of Beverīna and Burtnieki municipalities | en_US |
dc.type | info:eu-repo/semantics/masterThesis | en_US |