Show simple item record

dc.contributor.advisorVentiņš, Jānisen_US
dc.contributor.authorBleķis, Guntarsen_US
dc.contributor.otherLatvijas Universitāte. Medicīnas fakultāteen_US
dc.date.accessioned2015-03-24T08:03:43Z
dc.date.available2015-03-24T08:03:43Z
dc.date.issued2014en_US
dc.identifier.other40899en_US
dc.identifier.urihttps://dspace.lu.lv/dspace/handle/7/22421
dc.description.abstractTēja jau vēsturiski lietota, lai veicinātu labu veselību, un vieni no galvenajiem veselību veicinošiem komponentiem tējās ir flavonoīdi. Flavonoīdi ir nozīmīgi augiem, regulējot to attīstību un pildot antioksidantu funkcijas, kā arī tiem ir terapeitiska nozīme cilvēku organismā, veicinot smadzeņu darbības aktivitāti un pildot antioksidantu funkcijas. Kumelītes ir vieni no cilvēcei senāk zināmajiem medicīniskajiem augiem, un ir viena no visvairāk lietotajām viena-auga zāļu tējām, tēpēc ir svarīgi novērtēt šo tēju kvalitāti. Šī darba mērķis ir novērtēt Latvijas veikalos un aptiekās nopērkamo kumelīšu tēju kvalitāti atkarībā no to flavonoīdu daudzuma, un salīdzināt flavonoīdu daudzumu tējām, kas fasētas maisiņos, un beramajām tējām. Lai noteiktu flavonoīdu daudzumu, tiks izmantota alumīnija hlorīda metode un tējas ekstrakta šķīdumu spektrofotometriska analīze pie 415nm gaismas viļņu garuma. Atslēgvārdi: Spektrofotometrs, flavonoīdi, tēja, kumelītes.en_US
dc.description.abstractHistorically, tea has been used to promote good health, and one of the most important components in teas are flavonoids. Flavonoids are important for plants, as development regulators and antioxidants, as well as they are important for their terapeutic properties for humans, promoting brain activity and working as antioxidants as well. Chamomille is one of the longest known herb for humanity, and is one of the most used plants in single-herb teas, therefore it is important to evaluate quality of chamomille teas. The aim of this work is to evaluate the quality of chamomille teas, that are available in Latvias stores and pharmacies, by determining total flavonoid content and compare total flavonoid content between teas in bags and loose tea. To determine total flavonoid content, aluminium chloride method and tea extract photometric analysis in wavelenght of 415nm will be used. Keywords: Spectrophotometer, Flavonoids, Tea, Chamomille.en_US
dc.language.isoN/Aen_US
dc.publisherLatvijas Universitāteen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectFarmācijaen_US
dc.titleFlavonoīdu ekstrakcija un to daudzuma noteikšana dažādu ražotāju kumelīšu tējāen_US
dc.title.alternativeExtraction and determination of the total flavonoids in various brands of chamomile teaen_US
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/bachelorThesisen_US


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record