Show simple item record

dc.contributor.advisorJākobsone, Idaen_US
dc.contributor.authorSliece, Anitaen_US
dc.contributor.otherLatvijas Universitāte. Ķīmijas fakultāteen_US
dc.date.accessioned2015-03-24T08:22:08Z
dc.date.available2015-03-24T08:22:08Z
dc.date.issued2006en_US
dc.identifier.other1948en_US
dc.identifier.urihttps://dspace.lu.lv/dspace/handle/7/22842
dc.description.abstractRaksturota tēmas (kartupeļu sastāvā ietilpstošo nitrātu un fenolu savienojumu kvantitatīvā daudzuma noteikšanas) aktualitāte, tās zinātniskā un praktiskā nozīme. Apkopota un izvērtēta literatūrā sniegtā informācija par pētāmo tēmu. Darbā izmantotas 14 dažādas kartupeļu šķirnes, kuras tika izaudzētas Priekuļu selekcijas izmēģinājumu stacijā līdzīgos apstākļos. Eksperimentālajā daļā tika lietota jonselektīvā nitrātjonu noteikšanas metode kartupeļu paraugos. Kopējā kartupeļos esošo fenolu savienojumu koncentrācija tika noteikta spektrofotometriski. Cietes saturs noteikts, izmantojot jodometrisko metodi.en_US
dc.description.abstractThe urgency of the theme, its practical and scientific value is shortly characterized. The essential information found in the literature on the given theme is reviewed. Used 14 different kinds of potatoes in the Priekuli selection experimental station. It the experimental part of the work the yonoselective indentification method for nitratyones in the samples of potatoes has been acquired. Concentration of total phenolic compounds was indentifed with spectrophotometry method. Starch compopound was indentifed with iodometric method.en_US
dc.language.isoN/Aen_US
dc.publisherLatvijas Universitāteen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectĶīmijaen_US
dc.titleDažādu kartupeļu šķirņu ķīmiskā sastāva izvērtēšanaen_US
dc.title.alternativeEvaluation of the Chemical Composition of Various Potato Varietiesen_US
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/bachelorThesisen_US


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record