Ilgtspējīgas pārtikas mājražošanas attīstība Latvijā
Author
Sējāne, Santa
Co-author
Latvijas Universitāte. Ekonomikas un vadības fakultāte
Advisor
Jūrmalietis, Roberts
Date
2013Metadata
Show full item recordAbstract
Maģistra darba tēma ir „Ilgtspējīga pārtikas mājražošanas attīstība Latvijā”. Maģistra darba mērķis ir izstrādāt konceptuālo modeli un priekšlikuma paketi ilgtspējīgas pārtikas mājražošanas attīstībai Latvijā. Maģistra darba problemātika saistīta ar neilgtspējīga pārtikas patēriņa radītajām negatīvajām vides ietekmēm un pārtikas mājražošanas attīstību kā vienu no ilgtspējīga pārtikas patēriņa veicinošajiem instrumentiem.
Darba teorētiskajā daļā tika analizēts pārtikas patēriņa jēdziens, patēriņa ietekmējošie faktori, ekoloģiskās inženierijas un bioloģiskās lauksaimniecības principi un to pielietošana ilgtspējīga pārtikas patēriņa attīstībā, pārtikas mājražošanas situācijas analīze Latvijā un ārzemēs. Darba ietvaros tika veikts socioloģiskais pētījums, izmantojot kā kvalitatīvās, tā kvantitatīvās pētījuma metodes.
Atslēgas vārdi: pārtiks mājražošana, ilgtspējīgs pārtikas patēriņš, ekoloģiskā inženierija, bioloģiskā lauksaimniecība The theme of Master's thesis is "Sustainable Household food production development in Latvia ". The goal of the Master’s thesis is to create a conceptual model and a proposal for a package of sustainable Household food production development in Latvia. Master's thesis problems are associated with unsustainable patterns of food consumption that make the negative environmental impacts of food and Household food production development as one of the instruments promoting sustainable food consumption.
The theoretical part consists of themes such as the food consumption, the factors that influence consumption, Ecological Engineering and application of the principles of organic farming and their use in the development in the consumption of sustainable Household goods, the Household food production situation analysis in Latvia and foreign countries.
Key words: Household food production, susustainable food consumption, organic farming, Ecological Engineering