Show simple item record

dc.contributor.advisorJūrmalietis, Robertsen_US
dc.contributor.authorSējāne, Santaen_US
dc.contributor.otherLatvijas Universitāte. Ekonomikas un vadības fakultāteen_US
dc.date.accessioned2015-03-24T08:23:52Z
dc.date.available2015-03-24T08:23:52Z
dc.date.issued2013en_US
dc.identifier.other39185en_US
dc.identifier.urihttps://dspace.lu.lv/dspace/handle/7/23458
dc.description.abstractMaģistra darba tēma ir „Ilgtspējīga pārtikas mājražošanas attīstība Latvijā”. Maģistra darba mērķis ir izstrādāt konceptuālo modeli un priekšlikuma paketi ilgtspējīgas pārtikas mājražošanas attīstībai Latvijā. Maģistra darba problemātika saistīta ar neilgtspējīga pārtikas patēriņa radītajām negatīvajām vides ietekmēm un pārtikas mājražošanas attīstību kā vienu no ilgtspējīga pārtikas patēriņa veicinošajiem instrumentiem. Darba teorētiskajā daļā tika analizēts pārtikas patēriņa jēdziens, patēriņa ietekmējošie faktori, ekoloģiskās inženierijas un bioloģiskās lauksaimniecības principi un to pielietošana ilgtspējīga pārtikas patēriņa attīstībā, pārtikas mājražošanas situācijas analīze Latvijā un ārzemēs. Darba ietvaros tika veikts socioloģiskais pētījums, izmantojot kā kvalitatīvās, tā kvantitatīvās pētījuma metodes. Atslēgas vārdi: pārtiks mājražošana, ilgtspējīgs pārtikas patēriņš, ekoloģiskā inženierija, bioloģiskā lauksaimniecībaen_US
dc.description.abstractThe theme of Master's thesis is "Sustainable Household food production development in Latvia ". The goal of the Master’s thesis is to create a conceptual model and a proposal for a package of sustainable Household food production development in Latvia. Master's thesis problems are associated with unsustainable patterns of food consumption that make the negative environmental impacts of food and Household food production development as one of the instruments promoting sustainable food consumption. The theoretical part consists of themes such as the food consumption, the factors that influence consumption, Ecological Engineering and application of the principles of organic farming and their use in the development in the consumption of sustainable Household goods, the Household food production situation analysis in Latvia and foreign countries. Key words: Household food production, susustainable food consumption, organic farming, Ecological Engineeringen_US
dc.language.isoN/Aen_US
dc.publisherLatvijas Universitāteen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectVides pārvaldībaen_US
dc.titleIlgtspējīgas pārtikas mājražošanas attīstība Latvijāen_US
dc.title.alternativeSustainable Household Food Production Development in Latviaen_US
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/masterThesisen_US


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record