Zur Kurzanzeige

dc.contributor.advisorVīgants, Armandsen_US
dc.contributor.authorNamniece, Janaen_US
dc.contributor.otherLatvijas Universitāte. Medicīnas fakultāteen_US
dc.date.accessioned2015-03-24T08:26:38Z
dc.date.available2015-03-24T08:26:38Z
dc.date.issued2009en_US
dc.identifier.other36841en_US
dc.identifier.urihttps://dspace.lu.lv/dspace/handle/7/24404
dc.description.abstractDarbā veikti pētījumi par smiltsērkšķu nektāra uzglabāšanas laika pagarināšanas iespējām. Pētījuma objekts- svaigs smiltsērkšķu nektārs, ražots SIA „Satori Alfa”. Lai paildzinātu produkta uzglabāšanas laiku, tika veikta produkta termiskā apstrāde pie dažādām temperatūrām (65ºC un 80ºC), paraugi uzglabāti pazeminātā temperatūrā (+4±1ºC) normālā atmosfērā un slāpekļa atmosfērā (paraugos ievadīta slāpekļa gāze). Tika pētīta būtiskāko bioloģiski aktīvo vielu (B grupas, C, E vitamīni, karotinoīdi, kopējais fenolu daudzums, organiskās skābes), kā arī mikrobioloģisko parametru (aerobo, anaerobo baktēriju, pelējuma un raugu daudzums) izmaiņas glabāšanas laikā. Analizēšanai izmantotas standarta metodes. Dati apstrādāti ar Windows lietojumprogrammu- Microsoft Excel. Atslēgvārdi: smiltsērkšķis, apstrāde, nektārs, uzglabāšanas ilgums, bioloģiski aktīvās vielasen_US
dc.description.abstractIn the investigation of sea buckthorn nectar the attention was turned on the possibility to increase the product stability. The object of the research was fresh sea buckthorn nectar produced by “Satori Alfa” Ltd. In order to increase the product’s shelf-life addition of N2 to the nectar during the bottling and pasteurization at the temperatures 65 oC and 80 oC was tested. The samples were stored at the refrigerator (+4±1oC). The total duration of the experiment was 40 days. Biochemical analyses: vitamins (B group, C; E), content of total phenol compounds and amino acids were made after 10 and 40 days of storage. Amount of mesofilic aerobic and facultative anaerobic microorganisms (MAFA) and CFU of yeasts and moulds in one gram of the sample were tested. Standart methods have been adopted. Data were analyzed by Microsoft Excel for Windows. Key words: sea buckthorn, processing, nectar, shelf-life, biologically active compoundsen_US
dc.language.isoN/Aen_US
dc.publisherLatvijas Universitāteen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectFarmācijaen_US
dc.titleBioloģiski aktīvo vielu izmaiņas smiltsērkšķu produktos dažādos uzglabāšanas apstākļosen_US
dc.title.alternativeThe influence of storage conditions on biologicaly active substances of sea buckthorn productsen_US
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/bachelorThesisen_US


Dateien zu dieser Ressource

Thumbnail

Das Dokument erscheint in:

Zur Kurzanzeige