Lopbarības ietekme uz govs piena ķīmisko sastāvu
Autor
Anspoka, Ligita
Co-author
Latvijas Universitāte. Ķīmijas fakultāte
Advisor
Jākobsone, Ida
Datum
2011Metadata
Zur LanganzeigeZusammenfassung
Darbā ir apskatīta literatūra par piena fizikālām īpašībām, par piena sastāvdaļām (taukiem, ogļhidrātiem, olbaltumvielām, sausnu u.c.) un to noteikšanas metodēm. Praktiskajā daļā ir veiktas ilglaicīgas piena analīzes govs pienam, nosakot piena sastāvdaļu daudzumus atkarībā no lietotās lopbarības izmantojot Bentley analītisko aparatūru. Thesis analyzes the literature on physical properties of milk, constituents of milk and methods of determination and properties of fats, carbohydrates, proteins and dry matter. In the practical part long term analyses of influence of feed on content of cow milk constituents have been carried out on Bentley analyzer.