Show simple item record

dc.contributor.advisorJākobsone, Idaen_US
dc.contributor.authorTaurene, Artaen_US
dc.contributor.otherLatvijas Universitāte. Ķīmijas fakultāteen_US
dc.date.accessioned2015-03-24T08:41:41Z
dc.date.available2015-03-24T08:41:41Z
dc.date.issued2010en_US
dc.identifier.other27981en_US
dc.identifier.urihttps://dspace.lu.lv/dspace/handle/7/24873
dc.description.abstractBakalaura darbs, Fenola savienojumi pārtikas graudos. Taurene A., darba vadītājs Jākobsone I., 55 lappuses, 9 attēli, 15 tabulas, 25 literatūras avoti. Latviešu valodā. GRAUDI, FENOLA SAVIENOJUMI, ANTIRADIKĀLĀ AKTIVITĀTE, SPEKTROFOTOMETRIJA. Bakalaura darbā izvērtēta literatūra par graudaugiem, par pārtikas graudiem, to ķīmisko sastāvu, par ķīmiskā sastāva izvērtēšanas metodēm, par graudu labumu veselībai. Eksperimentāli tika veikta Stendes graudaugu selekcijas institūtā audzētiem graudiem iegūto ekstraktu analīze. Tika noteikts graudu ekstraktos kopējo fenola savienojumu saturs un antiradikālā aktivitāte ar spektrofotometrisko metodi. Lai kvantitatīvi noteiktu fenola savienojumu saturu graudos, kā standartviela tika izmantota galluskābe. Antiradikālās aktivitātes noteikšanai tika izmantots 1,1-difenil-2-pikrihidrazila (DFPH) radikālis.en_US
dc.description.abstractBachelor, Phenol compounds in food grain, A. Taurene, supervised by I. Jakobsone, S.D., ass.prof. The paper contains 55 pages, 9 pictures, 15 graphs and 25 sources in Latvian. GRAIN, PHENOL COMPOUNDS, ANTIRADICAL ACTIVITY, SPECTROPHOTOMETRY. Bachelor's thesis paper reviews literature on crops, food cereal, their chemical composition, composition determination methods, and cereal benefits on human health. Analysis of Stende Cereal Breeding Institute grown cereal extracts was performed. The total content of phenolic compounds and their antiradical activity was determined using spectrophotometric method. For quantitative determination of phenolic compounds in cereals, gallic acid was chosen a a standard compound. Antiradical activity was determined using 1,1-diphenyl-2-picrylhydrazyl (DFPH) radical.en_US
dc.language.isoN/Aen_US
dc.publisherLatvijas Universitāteen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectĶīmijaen_US
dc.titleFenola savienojumi pārtikas graudosen_US
dc.title.alternativePhenol compounds in food grainen_US
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/bachelorThesisen_US


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record