dc.contributor.advisor | Rudoviča, Vita | en_US |
dc.contributor.author | Aleksejevs, Imants | en_US |
dc.contributor.other | Latvijas Universitāte. Ķīmijas fakultāte | en_US |
dc.date.accessioned | 2015-03-24T08:41:42Z | |
dc.date.available | 2015-03-24T08:41:42Z | |
dc.date.issued | 2013 | en_US |
dc.identifier.other | 30159 | en_US |
dc.identifier.uri | https://dspace.lu.lv/dspace/handle/7/24879 | |
dc.description.abstract | Smago metālisko elementu satura izvērtējums svaigās un kūpinātās reņģēs. Aleksejevs I., zinātniskie vadītāji Dr.chem. Rudoviča V., Mag, ing. Bass J. Maģistra darbs analītiskajā ķīmijā, 46 lappuses, 7 tabulas, 15 attēli, 52 literatūras avoti. Latviešu valodā.
Darbā ir ietverta vispārīga informācija par smagajiem metāliskajiem elementiem un to saturu Baltijas jūrā mītošajās reņģēs, aprakstīti zivju kūpināšanas procesi.
Eksperimentāli noteikts smago metālisko elementu saturs svaigu un kūpinātu reņģu paraugos ar elektrotermālo un liesmas atomabsorbciometriju, paraugu sagatavošanā izmantojot sauso mineralizāciju un QuEChERs metodi. Reņģu paraugos veikti kūpināšanas procesa pētījumi metālisko elementu aspektā. Aprēķināta detektēšanas robeža svina un kadmija noteikšanai ar elektrotermālo analīzes metodi. Veikta rezultātu salīdzināšana un izvērtēšana. | en_US |
dc.description.abstract | Assessment of heavy metals content in fresh and smoked herring. Aleksejevs I., supervisors Dr. chem. Rudoviča V., Mag. ing. Bass J. Master’s thesis in analytical chemistry, 46 pages, 7 tables, 15 figures, 52 literature references. In Latvian.
General information about heavy metals, its content in Baltic Sea herring and fish smoking is given.
The content of heavy metals was experimentally determined in herring samples with electrothermal atomic absorption spectrometry and flame atomic absorption spectrometry. Dry mineralization and QuEChERs was used in sample preparation. The smoking process was studied in the aspect of metals. Detection limit of cadmium and lead content analysis was determined. Obtained results were thoroughly analyzed and compared. | en_US |
dc.language.iso | N/A | en_US |
dc.publisher | Latvijas Universitāte | en_US |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | en_US |
dc.subject | Ķīmija | en_US |
dc.title | Smago metālisko elementu satura izvērtējums svaigās un kūpinātās reņģēs | en_US |
dc.title.alternative | Assessment of heavy metals content in fresh and smoked herring | en_US |
dc.type | info:eu-repo/semantics/masterThesis | en_US |