Krāsvielu noteikšana dzērienos ar augsti efektīvo šķidruma hromatogrāfiju
Author
Deviķis, Raitis
Co-author
Latvijas Universitāte. Ķīmijas fakultāte
Advisor
Kļimenkovs, Igors
Date
2009Metadata
Show full item recordAbstract
Krāsvielu noteikšana dzērienos ar augsti efektīvo šķidruma hromatogrāfiju. Deviķis R., zinātniskais vadītājs Dr. ķīm. Bartkevičs V. Maģistra darbs, 34 lappuses, 7 tabulas, 19 literatūras avoti, 7 pielikumi. Latviešu valodā.
KRĀSVIELAS. DABĪGĀS UN SINTĒTISKĀS KRĀSVIELAS. KRĀSVIELU NOTEIKŠANAS METODE.
Šajā maģistra darbā tika ieviesta šķidruma hromatogrāfijas metode krāsvielu noteikšanai dzērienos. Tika veiktas Latvijas tirgū pieejamo paraugu analīzes, nosakot krāsvielu saturu. Tika veikta metodes validācija krāsvielu noteikšanai dzērienos. Metodes pareizība tika pārbaudīta, analizējot paraugu (references materiāls) ar zināmu vērtību. Darbs tika izstrādāts Pārtikas un veterinārā dienestā Nacionālā diagnostikas centra Pārtikas un vides izmeklējumu laboratorijā. Determination of synthetic food colorants in drinks with high performance liquid chromatography. Devikis R., supervisor Dr.chem. Bartkevics V. Master’s paper, 34 pages, 7 tables, 19 literature references, 7 appendix. In Latvian.
DYE. NATURAL AND SYNTHETIC FOOD COLORANTS. METHOD OF DYE.
Determination of synthetic colorants in food using liquid chromatography was implemented in this paper. Method validation was carried out with available market goods. Method accuracy was tested participating in interlaboratory comparative testing and analyzing sample with known value. The work was elaborated in Food and Veterinary service, National Diagnostic Centre, Food and environmental investigation laboratory.