• English
    • Latviešu
    • Deutsch
    • русский
  • Help
  • English 
    • English
    • Latviešu
    • Deutsch
    • русский
  • Login
View Item 
  •   DSpace Home
  • B4 – LU fakultātes / Faculties of the UL
  • B --- Bij. Ķīmijas fakultātes studentu noslēguma darbi / Faculty of Chemistry - Graduate works
  • Bakalaura un maģistra darbi (ĶF) / Bachelor's and Master's theses
  • View Item
  •   DSpace Home
  • B4 – LU fakultātes / Faculties of the UL
  • B --- Bij. Ķīmijas fakultātes studentu noslēguma darbi / Faculty of Chemistry - Graduate works
  • Bakalaura un maģistra darbi (ĶF) / Bachelor's and Master's theses
  • View Item
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Krāsvielu noteikšana dzērienos ar augsti efektīvo šķidruma hromatogrāfiju

Thumbnail
View/Open
300-12388-Devikis_Raitis_rd07008.pdf (671.0Kb)
Author
Deviķis, Raitis
Co-author
Latvijas Universitāte. Ķīmijas fakultāte
Advisor
Kļimenkovs, Igors
Date
2009
Metadata
Show full item record
Abstract
Krāsvielu noteikšana dzērienos ar augsti efektīvo šķidruma hromatogrāfiju. Deviķis R., zinātniskais vadītājs Dr. ķīm. Bartkevičs V. Maģistra darbs, 34 lappuses, 7 tabulas, 19 literatūras avoti, 7 pielikumi. Latviešu valodā. KRĀSVIELAS. DABĪGĀS UN SINTĒTISKĀS KRĀSVIELAS. KRĀSVIELU NOTEIKŠANAS METODE. Šajā maģistra darbā tika ieviesta šķidruma hromatogrāfijas metode krāsvielu noteikšanai dzērienos. Tika veiktas Latvijas tirgū pieejamo paraugu analīzes, nosakot krāsvielu saturu. Tika veikta metodes validācija krāsvielu noteikšanai dzērienos. Metodes pareizība tika pārbaudīta, analizējot paraugu (references materiāls) ar zināmu vērtību. Darbs tika izstrādāts Pārtikas un veterinārā dienestā Nacionālā diagnostikas centra Pārtikas un vides izmeklējumu laboratorijā.
 
Determination of synthetic food colorants in drinks with high performance liquid chromatography. Devikis R., supervisor Dr.chem. Bartkevics V. Master’s paper, 34 pages, 7 tables, 19 literature references, 7 appendix. In Latvian. DYE. NATURAL AND SYNTHETIC FOOD COLORANTS. METHOD OF DYE. Determination of synthetic colorants in food using liquid chromatography was implemented in this paper. Method validation was carried out with available market goods. Method accuracy was tested participating in interlaboratory comparative testing and analyzing sample with known value. The work was elaborated in Food and Veterinary service, National Diagnostic Centre, Food and environmental investigation laboratory.
 
URI
https://dspace.lu.lv/dspace/handle/7/26827
Collections
  • Bakalaura un maģistra darbi (ĶF) / Bachelor's and Master's theses [1583]

University of Latvia
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
@mire NV
 

 

Browse

All of DSpaceCommunities & CollectionsBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsThis CollectionBy Issue DateAuthorsTitlesSubjects

My Account

Login

Statistics

View Usage Statistics

University of Latvia
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
@mire NV