Show simple item record

dc.contributor.advisorSemjonovs, Pāvelsen_US
dc.contributor.authorRozenfelds, Naurisen_US
dc.contributor.otherLatvijas Universitāte. Medicīnas fakultāteen_US
dc.date.accessioned2015-03-24T08:59:02Z
dc.date.available2015-03-24T08:59:02Z
dc.date.issued2013en_US
dc.identifier.other39265en_US
dc.identifier.urihttps://dspace.lu.lv/dspace/handle/7/27896
dc.description.abstractMūsdienās arvien lielāku nozīmi iegūst fermentētie dzērieni – dzērieni, kas nodrošina labvēlīgu ietekmi uz organisma veselību pie šādiem dzērieniem ir pieskaitāms arī tējas sēnes kultūršķidrums, kas satur organiskās skābes, fenolus, vitamīnus un citas bioloģiski aktīvas vielas. Tējas sēnes kultūršķidrums ir dabas produkts, kuru bieži izmanto dažādu slimību profilaksei un ārstēšanai, piemēram, (nieru pataloģijas, sirds un asinsvadu slimības, cukura diabēts, oksidatīvais stress u.c.). Tādēļ lietojot uzturā tējas sēnes kultūršķidrumu ir iespēja, samazināt aptaukošanos, papildināt organismu ar vitamīniem, kas ir nepieciešami normālai organisma funkcionēšanai, tējas sēnes kultūršķidrums uzlabo ēstgribu, atbrīvo organismu no brīvajiem radikāļiem. Atslēgvārdi: Tējas sēne, kultūršķīdums, fermentēts, veselības uzlabošana, profilakse un ārstēšana, fizioloģiskā ietekmeen_US
dc.description.abstractNowadays fermented beverages - drinks that provide a positive impact on the health are becoming more important in daily consumption. Kombucha fermented tea is one of them, this drink contains organic acids, phenols, vitamins, etc. Kombucha tea is a natural product that is often used in prevention and treatment of many diseases, such as renal abnormalities, cardiovascular diseases, diabetes, oxidative stress etc. Therefore, consumption of kombucha tea is able to reduce obesity, provide the body with vitamins that are necessary for normal functioning, kombucha tea improves appetite, reduces level of free radicals. Keywords: kombucha tea, beverage, fermented, health improvement, treatment and prophylaxis , physiological effecten_US
dc.language.isoN/Aen_US
dc.publisherLatvijas Universitāteen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectFarmācijaen_US
dc.titleFermentētā funkcionālā dzēriena fizioloģiskās aktivitātes izpēte uz laboratorijas dzīvniekiemen_US
dc.title.alternativeStudy of physiological activity of fermented functional beverage on animalsen_US
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/bachelorThesisen_US


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record