Show simple item record

dc.contributor.advisorDunska, Margaritaen_US
dc.contributor.authorTeivāne, Lauraen_US
dc.contributor.otherLatvijas Universitāte. Ekonomikas un vadības fakultāteen_US
dc.date.accessioned2015-07-06T01:08:41Z
dc.date.available2015-07-06T01:08:41Z
dc.date.issued2015en_US
dc.identifier.other47409en_US
dc.identifier.urihttps://dspace.lu.lv/dspace/handle/7/29606
dc.description.abstractBakalaura darba mērķis ir noskaidrot, vai godīgā tirdzniecība attīstības valstu kafijas audzētājiem nodrošina labākas cenas, resursus un stabilas tirgus attiecības starp lauksaimnieku un izplatītāju, salīdzinot ar tradicionālo kafijas tirgus modeli. Mērķa sasniegšanai tika izmantota starptautiskā kafijas tirgus un godīgās tirdzniecības kafijas tirgū analīze, kā arī vairāku kafijas nozarē nodarbināto aptauja un ekspertu intervijas. Darba uzdevumi tika noteikti atbilstoši izvirzītajam mērķim. Pētījuma rezultāti liecina, ka godīgās tirdzniecības sistēmas ietekme kafijas tirgū ir minimāla un tajā ir nepieciešami uzlabojumi, lai atstātu ievērojamu iespaidu un kafijas lauksaimnieku dzīves apstākļu uzlabošanos. Kā būtiskākos uzlabojumus darba autore min sistēmas pārskatāmību, tiešu attiecību nostiprināšanu, izglītības veicināšanu kafijas plantācijās un kafijas tirdzniecības ķēdes kontroli visos tās posmos.en_US
dc.description.abstractThe goal of bachelor thesis is to clarify whether Fair Trade coffee growers in developing countries are provided with better prices, market resources and stable relationship between the farmers and distributors, comparing to the traditional coffee market model. In order to achieve the goal was used an analysis of international coffee market and fair trade coffee market, as well as survey of coffee professionals and expert interviews. The tasks were defined according to the aim pursued. The research results show that the impact of Fair Trade system in coffee market is minimal and it requires major improvements in order to leave a significant effect on living conditions of coffee farmers. The most significant improvements that author mentions are transparency of the system, direct strengthening of relations, promoting education in coffee plantations and control of coffee trading chain at all its stages.en_US
dc.language.isoN/Aen_US
dc.publisherLatvijas Universitāteen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectEkonomikaen_US
dc.subjectgodīgā tirdzniecībaen_US
dc.subjectsertifikācijaen_US
dc.subjectminimālā cenaen_US
dc.subjectkafijaen_US
dc.subjectattīstības valstisen_US
dc.titleGodīgā tirdzniecība (Fair Trade) starptautiskajā kafijas tirgūen_US
dc.title.alternativeFair Trade in the International Coffee Marketen_US
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/bachelorThesisen_US


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record