• English
    • Latviešu
    • Deutsch
    • русский
  • Help
  • English 
    • English
    • Latviešu
    • Deutsch
    • русский
  • Login
View Item 
  •   DSpace Home
  • B4 – LU fakultātes / Faculties of the UL
  • A -- Izglītības zinātņu un psiholoģijas fakultāte / Faculty of Education Sciences and Psychology
  • Bakalaura un maģistra darbi (PPMF) / Bachelor's and Master's theses
  • View Item
  •   DSpace Home
  • B4 – LU fakultātes / Faculties of the UL
  • A -- Izglītības zinātņu un psiholoģijas fakultāte / Faculty of Education Sciences and Psychology
  • Bakalaura un maģistra darbi (PPMF) / Bachelor's and Master's theses
  • View Item
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

"Parīzes šiks" mūsdienu restorānu interjera dizainā

Thumbnail
View/Open
299-47657-Kalnaraja_Agnese_ak09316.pdf (15.54Mb)
Author
Kalnarāja, Agnese
Co-author
Latvijas Universitāte. Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultāte
Advisor
Karlsone, Inguna
Date
2015
Metadata
Show full item record
Abstract
Diplomdarbā “Parīzes šiks mūsdienu restorānu interjera dizainā” sastāv no piecām nodaļām. Pirmajā nodaļā tiek aprakstīta Parīzes arhitektūras un interjera dizaina vēsture, tā ietekme uz “Parīzes šika” veidošanos, kā arī pētīta restorānu vēsture. Otrajā nodaļā tiek pētīti elementi, kas raksturo “Parīzes šika” interjeru. Trešajā nodaļā tiek analizēti un aprakstīti psiholoģiskie faktori, kas ietekmē restorānu dizainu – apgaismojums, krāsu lietojums un atmosfēras nozīme interjerā. Empīriskajā daļā tiek veikts salīdzinošais pētījums par “Parīzes šikam” atbilstošiem restorāna interjeriem, kā arī tiek intervēta arhitekte, daudzu restorānu interjeru autore, Anda Ozoliņa. Radošajā daļā tiek izstrādāts “Parīzes šika” stilā ieturēts interjera dizaina risinājums restorānam, kas atrodas Rīgā, Valdemāra ielā 112. Pētījuma mērķis ir raksturot “Parīzes šiku” kā interjera dizaina stilu un izveidot restorāna interjera dizainu, ievērojot šī stila tendences.
 
The diploma thesis "Parisian chic in contemporary restaurant interior design" consists of five chapters. The first chapter describes the architecture and interior design history of Paris, its effect on the “Paris' chic” formation, as well as studies restaurant history. In the second section elements that charactarise the “Paris' chic” in the interior are described. In the third chapter the psychological factors affecting restaurant design – lighting, use of color and atmosphere of the interior - will be analysed and described. In the empirical part a comparative study on restaurants that correspond to the “Paris chic” style is made, as well as architect, many restaurant interior author, Anda Ozoliņa is interviewed. In the creative part a “Parisian chic” style interior design is created for a restaurant, located in Riga, Kr. Valdemāra Street 112. The study aims to describe the “Paris chic” as an interior design style and create a restaurant interior design, corresponding the tendencies of this this style.
 
URI
https://dspace.lu.lv/dspace/handle/7/30170
Collections
  • Bakalaura un maģistra darbi (PPMF) / Bachelor's and Master's theses [11309]

University of Latvia
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
@mire NV
 

 

Browse

All of DSpaceCommunities & CollectionsBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsThis CollectionBy Issue DateAuthorsTitlesSubjects

My Account

Login

Statistics

View Usage Statistics

University of Latvia
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
@mire NV