Show simple item record

dc.contributor.advisorKarlsone, Ingunaen_US
dc.contributor.authorKalnarāja, Agneseen_US
dc.contributor.otherLatvijas Universitāte. Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultāteen_US
dc.date.accessioned2015-07-08T01:06:02Z
dc.date.available2015-07-08T01:06:02Z
dc.date.issued2015en_US
dc.identifier.other47657en_US
dc.identifier.urihttps://dspace.lu.lv/dspace/handle/7/30170
dc.description.abstractDiplomdarbā “Parīzes šiks mūsdienu restorānu interjera dizainā” sastāv no piecām nodaļām. Pirmajā nodaļā tiek aprakstīta Parīzes arhitektūras un interjera dizaina vēsture, tā ietekme uz “Parīzes šika” veidošanos, kā arī pētīta restorānu vēsture. Otrajā nodaļā tiek pētīti elementi, kas raksturo “Parīzes šika” interjeru. Trešajā nodaļā tiek analizēti un aprakstīti psiholoģiskie faktori, kas ietekmē restorānu dizainu – apgaismojums, krāsu lietojums un atmosfēras nozīme interjerā. Empīriskajā daļā tiek veikts salīdzinošais pētījums par “Parīzes šikam” atbilstošiem restorāna interjeriem, kā arī tiek intervēta arhitekte, daudzu restorānu interjeru autore, Anda Ozoliņa. Radošajā daļā tiek izstrādāts “Parīzes šika” stilā ieturēts interjera dizaina risinājums restorānam, kas atrodas Rīgā, Valdemāra ielā 112. Pētījuma mērķis ir raksturot “Parīzes šiku” kā interjera dizaina stilu un izveidot restorāna interjera dizainu, ievērojot šī stila tendences.en_US
dc.description.abstractThe diploma thesis "Parisian chic in contemporary restaurant interior design" consists of five chapters. The first chapter describes the architecture and interior design history of Paris, its effect on the “Paris' chic” formation, as well as studies restaurant history. In the second section elements that charactarise the “Paris' chic” in the interior are described. In the third chapter the psychological factors affecting restaurant design – lighting, use of color and atmosphere of the interior - will be analysed and described. In the empirical part a comparative study on restaurants that correspond to the “Paris chic” style is made, as well as architect, many restaurant interior author, Anda Ozoliņa is interviewed. In the creative part a “Parisian chic” style interior design is created for a restaurant, located in Riga, Kr. Valdemāra Street 112. The study aims to describe the “Paris chic” as an interior design style and create a restaurant interior design, corresponding the tendencies of this this style.en_US
dc.language.isoN/Aen_US
dc.publisherLatvijas Universitāteen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectMākslas zinātneen_US
dc.subjectParisen_US
dc.subjectrestaurant interior designen_US
dc.subjectšiksen_US
dc.subjectParīzeen_US
dc.subjectpelēksen_US
dc.title"Parīzes šiks" mūsdienu restorānu interjera dizaināen_US
dc.title.alternative"Parisian chic" in contemporary restaurant interior designen_US
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/bachelorThesisen_US


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record